Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μητσοτάκης: Έκπτωση Πρυτάνεων αν δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους (Bίντεο)

02 Ιουνίου 2025 18:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. Μητσοτάκης: Έκπτωση Πρυτάνεων αν δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους (Bίντεο)

test2

test2

Σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που ενισχύουν το “ήδη τολμηρό νομοθετικό πλαίσιο” για τα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα μπορεί να φτάνουν μέχρι και στην έκπτωση των Πρυτάνεων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Κατά την συνάντηση με τους επικεφαλής των ανωτάτων ιδρυμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα οριστεί και ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος θα έχει την πανελλαδική εποπτεία τους, ενώ όπως ισχύει στα σχολεία, η αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται θα βαραίνει σε αστικό επίπεδο πρωτίστως τους πρωταίτιους και όχι τον πανεπιστημιακό προϋπολογισμό, δηλαδή τον Έλληνα φορολογούμενο.

“Εγώ θέλω να είμαι σαφής: θα υπάρχουν κυρώσεις. Μπορούν ενδεχομένως να φτάνουν και μέχρι την έκπτωση από τον ρόλο τους για εκείνους τους πρυτάνεις που δεν θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Δεν μπορεί πια οι μειοψηφίες να είναι οι μπράβοι των πανεπιστημίων και όπου σημειώνεται παρανομία, δεν μπορεί πια να υπάρχει ασυλία” πρόσθεσε.

“Είναι μια μάχη. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολη. Ένας πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί. Έχουμε κερδίσει αρκετές μάχες, έχουμε χάσει και κάποιες, αλλά νομίζω ότι αποτελεί πια μονόδρομο αν θέλουμε πραγματικά η νέα γενιά να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, να εμπιστευθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, με τη σειρά του να παράγει υπεύθυνους και ώριμους πολίτες στο πανεπιστήμιο των γνώσεων” τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Νομίζω ότι δεν μπορούμε πια να κρυβόμαστε πίσω από το το δάκτυλό μας και είναι τώρα μια ευκαιρία οριστικά και αμετάκλητα να τελειώνουμε με φαινόμενα τα οποία ταλάνισαν το δημόσιο πανεπιστήμιο καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Αυτό μας ζητούν οι πολίτες και πιστεύω ότι αυτό σας ζητούν με την σειρά τους και οι φοιτητές αλλά και η οι καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν το Δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών της Αμοργού, της Ίου και της Σαντορίνης»
  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την προστασία του μνημείου «Πορτάρα» στη Νάξο
  • Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς απαντούν κυβερνητικές πηγές στην αντιπολίτευση για «ακυρότητα» της διαδικασίας