Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε από τη θέση Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ η Καλλιόπη Σεμερτζίδου

05 Αυγούστου 2025 17:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παραιτήθηκε από τη θέση Συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ η Καλλιόπη Σεμερτζίδου

test2

test2

Το όνομα της πολιτεύτριας της ΝΔ έχει εμπλακεί τις τελευταίες ημέρες στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και φέρεται να έχει εισπράξει μεγάλα ποσά σε επιδοτήσεις, η νομιμότητα των οποίων διερευνάται

Την παραίτησή της από τη θέση της συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της ΝΔ υπέβαλε στον γραμματέα του κόμματος η Καλλιόπη Σεμερτζίδου, πολιτεύτρια του κόμματος το 2019. Η κυρία Σεμερτζίδου έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καθώς φέρεται, εκείνη και μέλη της οικογένειάς της, να έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε προς τον γραμματέα της ΝΔ Κώστα Σκρέκα, η Καλλιόπη Σεμερτζίδου αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα, εγώ και η οικογένειά μου βρισκόμαστε στο επίκεντρο άδικης και στοχευμένης επίθεσης, με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύματα. Όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν άδικα την προσωπική και επαγγελματική μας εικόνα. Δεν είμαστε εμπλεκόμενοι σε καμία υπόθεση που ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».
Στην ίδια επιστολή, το στέλεχος της ΝΔ από την Κοζάνη, υποστηρίζει επίσης ότι «οι δραστηριότητές μας είναι διαφανείς και νόμιμες και έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να προστατεύσουμε την υπόληψή μας. Η απόφασή μου να παραιτηθώ έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα. Θέλω να προφυλάξω την παράταξη από κάθε απόπειρα στοχοποίησης και αποπροσανατολισμού μέσω της προσωπικής μου επίθεσης» και καταλήγει: «Παραμένω ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την κοινή μας προσπάθεια, με πίστη στις αξίες και τις αρχές μας».

Σύμφωνα με όσα διακινούνται μέσω του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, η οικογένεια της κυρίας Σεμερτζίδου, αλλά και του συντρόφου της φέρονται να έχουν λάβει ποσά που αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ και η νομιμότητα πληρωμής αυτών των ποσών διερευνάται.
Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Κοζάνη, το 2019, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στις λίστες του κυβερνώντος κόμματος το 2023.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης: Το «Αμοργόραμα» πρότυπο για όλες τις Κυκλάδες – Πρωτοβουλία ψαράδων γίνεται εθνικό μοντέλο προστασίας θαλασσών (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου και βιώσιμο σχήμα διακυβέρνησης
  • Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα θεσμοθετήσουμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
  • Νέο τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Συμφωνία ή κόλαση, περιμένουμε μέχρι την Κυριακή την απάντησή σας
  • Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE (Βίντεο)
  • Πότε έρχονται οι πρώτες μειώσεις στα ράφια (Βίντεο)