Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Βασίλη Κικίλια με τον Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Doug Burgum

12 Σεπτεμβρίου 2025 09:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • DOUG BURGUM
Συνάντηση Βασίλη Κικίλια με τον Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Doug Burgum

test2

test2

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, συνόδευσε σήμερα το απόγευμα τον Υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Doug Burgum, κατά την επίσκεψή του στα Ναυπηγεία ONEX Ελευσίνας,

παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου και με τη συμμετοχή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ONEX, Πάνου Ξενοκώστα, καθώς και του Επιτετραμμένου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Josh Huck.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στους κ.κ. Κικίλια και Burgum, με αντικείμενο την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ στη ναυπηγική βιομηχανία, στην ασφάλεια και στις επενδύσεις, καθώς και τη σημασία των ναυπηγείων Ελευσίνας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

kikilias burgum1

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

"Είχα την χαρά να υποδεχθώ σήμερα εδώ, στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας της ONEX, τον Αμερικανό Υπουργό Εσωτερικών, Doug Burgum και να συζητήσουμε για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα με την ποντοπόρο ναυτιλία και τα ναυπηγεία μας, σε συνεργασία με την Αμερική, στην κοινή προσπάθεια να αναπτυχθεί ο κλάδος, να ενδυναμωθεί και να τονιστούν οι επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις σε αυτόν τον χώρο. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχει απτά αποτελέσματα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, στην Ουάσιγκτον
  • Β. Κικίλιας: «Η ελληνική ναυτιλία, πρώτη δύναμη παγκοσμίως, συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις και συμβάλλει στην ευημερία της πατρίδας μας»
  • Συνάντηση Β. Κικίλια με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)
  • Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, στο Λονδίνο
  • Β. Κικίλιας: «Απεφεύχθη αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων» (βίντεο)
  • Βασίλης Κικίλιας: «Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίζονται με στρατηγική» (βίντεο)