Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

12 Φεβρουαρίου 2016 09:09

O Αδαής και ο Παράφρων», μια άγρια κωμωδία για την τραγωδία της τέχνης, του Τόμας Μπέρνχαρντ σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, ξεκινάει στην Πειραματική Σκηνή (Πανεπιστημίου 48) του Εθνικού Θεάτρου στις 9.30 μ.μ.

• Πρεμιέρα για τη μαύρη κωμωδία του Τζο Ορτον «Διασκεδάζοντας με τον κύριο Σλόουν», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36) στις 9 μ.μ. μέχρι τις 24 Απριλίου.

• Τζαζ, μπόσα νόβα, σάμπα και μια μείξη από νέες συνθέσεις της Κατερίνας Πολέμη και του Δημήτρη Βασιλάκη προτείνει το El Convento Del Arte (Βιρ. Μπενάκη 7) στις 10 μ.μ.

• Το μυθιστόρημα «Πρωινή γαλήνη» του Ηλία Μαγκλίνη παρουσιάζεται στον Ιανό (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη), στις 7 μ.μ., σε μια συνομιλία του συγγραφέα με τον δημοσιογράφο - συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και την επιμελήτρια του βιβλίου, Ελένη Μπούρα, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

• Τραγούδια για τον έρωτα παρουσιάζει απόψε η Αλέκα Κανελλίδου στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17) μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

• Το βιβλίο «Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Επίκεντρο και το Δίκτυο Ναυαρίνο στο Νέο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1) στις 7 μ.μ. με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον πρόεδρο της ΠΕΕΒΕ Σταύρο Ανδρεάδη.

• Λατινοαμερικάνικη μουσική βραδιά χωρίς μικρόφωνα παρουσιάζει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23) στις 9 μ.μ. με μουσικούς από τη Χιλή, το Μεξικό, το Περού και την Αργεντινή.

• Ο Ανδρέας Στάικος επιστρέφει στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206) με το έργο του «Καπνοκράτωρ» στις 9 μ.μ. σε σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου για έξι παραστάσεις μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου.

• Συνεχίζονται οι παραστάσεις του ΚΘΒΕ «Σωτηρία με λένε» σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με πρωταγωνίστρια την Εφη Σταμούλη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27) στις 9 μ.μ. μέχρι τις 6 Μαρτίου.

• Το μπαλέτο η «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μαρία Κάλλας 1) το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ. και 9 μ.μ. από το Ρωσικό Μπαλέτο του Θεάτρου της Μόσχας.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr