×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα γαλλικά «ρομπότ» σάρωσαν τα Οσκαρ της μουσικής

28 Ιανουαρίου 2014 12:25

Τα... ρομπότ σάρωσαν τα φετινά Γκράμι. Το γαλλικό ηλεκτρονικό ντουέτο των Daft Punk, τα μέλη του οποίου συνηθίζουν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους με ρομποτικά κράνη, απέσπασαν τα περισσότερα και σημαντικότερα βραβεία στην προχθεσινή λαμπερή βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Λος Aντζελες.

Παρότι ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, καθώς είχαν να αναμετρηθούν με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Τέιλορ Σουίφτ, Μπρούνο Μαρς και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, οι Daft Punk κατάφεραν να γίνουν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της τελετής απονομής αποσπώντας πέντε συνολικά βραβεία.

Κέρδισαν το Γκράμι του Aλμπουμ της Χρονιάς για το «Random Access Memories», της Ηχογράφησης της Χρονιάς για την επιτυχία τους «Get Lucky», της Καλύτερης Ποπ Εμφάνισης Ντουέτου, του Καλύτερου dance/ηλεκτρονικού άλμπουμ και αυτό για την Καλύτερη Επεξεργασία Ηχου.

Η Γαλλία νιώθει σίγουρα πολύ υπερήφανη για το πρωτοποριακό αυτό ντουέτο που δημιουργήθηκε το 1994 στο Παρίσι και ακολούθησε μια αργή αλλά σταθερή και συνεπή πορεία προς την κορυφή. Πρωτοπόροι του house μουσικού κινήματος στη δεκαετία του ΄90 κατάφεραν να κάνουν μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες, όπως το άλμπουμ «Discovery» του 2001, τα τραγούδια του οποίου μονοπωλούσαν τις νύχτες στα κλαμπ της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής.

Το 2007 πήραν το πρώτο τους Γκράμι στην κατηγορία Καλύτερου Ηλεκτρονικού/Dance Album για να γνωρίσουν, λίγα χρόνια αργότερα την απόλυτη καταξίωση που ήρθε μέσα από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά και κυρίως μέσα από το τραγούδι «Get Lucky» το οποίο έγινε Νο 1 χιτ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλυμμένα πρόσωπα

Αυτό που χαρακτηρίζει έντονα το συγκρότημα είναι η επιλογή των μελών του να εμφανίζονται δημοσίως με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Χρησιμοποιούν συνήθως τεχνολογικά εξαρτήματα, ενώ τα μεταλλικά γάντια είναι από τα αγαπημένα τους αξεσουάρ. Η μεταμόρφωση αυτή δεν γίνεται μόνον στις συναυλίες τους αλλά σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους ακόμη και στις συνεντεύξεις τους οι οποίες δεν είναι πολλές, καθώς δεν τους αρέσει η δημοσιότητα.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως προτιμούν να μην αποκαλύπτουν τα πρόσωπά τους έτσι ώστε η έμφαση να μη δίνεται στα πρόσωπα αλλά στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα: «Δεν πιστεύουμε στο σταρ σύστεμ. Θέλουμε το επίκεντρο να είναι η μουσική μας. Αν πρέπει να δημιουργήσουμε μια εικόνα, πρέπει να είναι μια τεχνητή εικόνα. Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να διαχωρίσουμε την ιδιωτική από τη δημόσια εικόνα μας» έχουν δηλώσει χαρακτηριστικά οι ίδιοι. Μετά απ' όλα αυτά δεν μας εξέπληξε το γεγονός ότι απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις στη σκηνή των Γκράμι.

Περνώντας τώρα στους υπόλοιπους νικητές της βραδιάς, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι έφυγαν από την προχθεσινή τελετή οι Macklemore and Ryan Lewis. To χιπ χοπ ντουέτο κατάφερε να αποσπάσει τέσσερα βραβεία μεταξύ των οποίων και αυτά του Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη, του Καλύτερου Ραπ Αλμπουμ για το «The Heist» και του Καλύτερου Ραπ Τραγουδιού για το κομμάτι τους «Thrift Shop».

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, που ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί, κέρδισε τελικά τρία βραβεία για το Καλύτερο R&B Τραγούδι, το Καλύτερο Βίντεο και την Καλύτερη Ραπ Συνεργασία, ενώ ο διαχρονικός Πολ ΜακΚάρτνεϊ ήταν επίσης ανάμεσα στους νικητές με τα δύο βραβεία που κέρδισε, μεταξύ των οποίων και αυτό για το Καλύτερο Ροκ Τραγούδι. Από την... παλιά μουσική φρουρά είδαμε και τους Led Zeppelin να κατακτούν το Γκράμι για το Καλύτερο Ροκ Αλμπουμ.

Κατά τ' άλλα ενθουσιασμένη ήταν η νεαρή Lord από τη Νέα Ζηλανδία που κατάφερε να κερδίσει το Γκράμι για το Τραγούδι της Χρονιάς με το «Royals», ενώ χωρίς βραβεία έμειναν φέτος ηχηρά ονόματα όπως οι Ρόλινγκ Στόουνς, o Ντέιβιντ Μπάουι, η Τέιλορ Σουίφτ κ.ά.

Ο δικός μας Λεωνίδας Καβάκος, ο οποίος μας έκανε υπερήφανους με την υποψηφιότητά του στην κατηγορία Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου, δεν κατάφερε τελικά να πάρει το Γκράμι, το οποίο πήγε στο φωνητικό συγκρότημα Roomful of Teeth.

Ο σέξι χορός της Μπιγιονσέ και η επιστροφή των Μπιτλς

Το απόλυτα αισθησιακό ντουέτο της καυτής Μπιγιονσέ με τον σύζυγό της, ράπερ, Jay ? Z, στο τραγούδι «Drunk in Love», άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Με τη σέξι εμφάνισή της και τα εντυπωσιακά χορευτικά της η Μπιγιονσέ επιβεβαίωσε τον τίτλο της σούπερ σταρ που της έχουν αποδώσει ενώ απέδειξε πως η μητρότητα δεν της έχει στερήσει στο ελάχιστο τη θηλυκή πλευρά της.

Το χειροκρότημα που πήρε στο φινάλε από τους παρευρισκόμενους ήταν θερμό, ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είχαν «αναστατωθεί» όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πιο δυνατό σημείο της φετινής τελετής απονομής των Μουσικών Βραβείων Γκράμι ήταν, αναμφισβήτητα, οι πολλές, καλές και πρωτότυπες ζωντανές εμφανίσεις επί σκηνής. Οι διοργανωτές κατάφεραν φέτος να κλείσουν πολλά πρώτα ονόματα και να στήσουν ζωντανές μουσικές συνεργασίες που εντυπωσίασαν. Θέλησαν μάλιστα να κερδίσουν τις εντυπώσεις από την έναρξη κιόλας της βραδιάς. Και τα κατάφεραν...

Ολοι όσοι είδαν την άφιξη στο κόκκινο χαλί των δύο εναπομεινάντων μελών των θρυλικών Μπιτλς ήλπιζαν να τους απολαύσουν και πάλι μαζί στη σκηνή. Ωστόσο, τόσο ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ όσο και ο Ρίνγκο Σταρ αρνούνταν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους, αφήνοντας να αιωρείται ένα πέπλο μυστηρίου.

Η αλήθεια είναι πως οι κοινές τους εμφανίσεις είναι σπάνιες γι΄αυτό εξάλλου και αναμένονται πάντα με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Ιστορική στιγμή

Τελικά, οι διοργανωτές των Γκράμι κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυτή την ιστορική συνεργασία. Τα δύο θρυλικά «σκαθάρια» ερμήνευσαν μαζί το τραγούδι «Queenie Eye» προκαλώντας ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση στους απανταχού θαυμαστές των θρυλικών Beatles που συνεχίζουν εδώ και δεκαετίες να γράφουν ιστορία.

Η παρουσία της Μαντόνα στα Γκράμι προμήνυε πως κάτι ανατρεπτικό πρόκειται να συμβεί στη φετινή τελετή. Και συνέβη... Η βασίλισσα της ποπ ερμήνευσε μαζί με τους Macklemore and Lewis το τραγούδι-σύμβολο ενάντια στην ομοφοβία «Same Love», ενώ στη σκηνή γινόταν ταυτόχρονα ο γάμος 33 ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών, περνώντας, με τον καλύτερο τρόπο, το μήνυμα του τραγουδιού. Για πολλούς, αυτή ήταν η πιο εντυπωσιακή στιγμή όλης της βραδιάς.

Είχαμε όμως και αρκετές ακόμη ζωντανές εμφανίσεις στη σκηνή των Γκράμι. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν η συνύπαρξη των μεγάλων νικητών Daft Punk με τους Nile Rogers, Pharrell Williams και τον μοναδικό Stevie Wonder να τους συνοδεύει στο πιάνο αλλά και η ερμηνεία των Metallica με τη συνοδεία του πιανίστα Lang Lang. Η πάντα αισθησιακή Katy Perry ερμήνευσε το τραγούδι της «Dark Horse» με φόντο ένα εντυπωσιακό σκηνικό, ενώ η Pink εντυπωσίασε με τα... ακροβατικά της.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

«Ελαμψαν» Τέιλορ Σουίφτ και Κέιτι Πέρι

Τελετή απονομής βραβείων χωρίς μόδα και λάμψη δεν γίνεται. Eτσι λοιπόν και στην προχθεσινή βραδιά των Γκράμι το κόκκινο χαλί γέμισε από εντυπωσιακές παρουσίες που φωτογραφήθηκαν μέσα στις πανάκριβες δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών τις οποίες συνδύασαν με πολύτιμα κοσμήματα. Η μάξι βραδινή τουαλέτα και τα μεταλιζέ χρώματα είχαν την τιμητική τους, αφού επιλέχθηκαν από αρκετές διάσημες κυρίες.

«Βασίλισσα» του στυλ πάντως ανακηρύχθηκε η Κέιτι Πέρι, η οποία εντυπωσίασε τα πλήθη φορώντας ένα μακρύ λευκό αέρινο φόρεμα που ήταν στολισμένο με μαύρες νότες. Ο σχεδιαστής Valentino το σχεδίασε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική στιλιστική επιλογή της ερμηνεύτριας καθώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς εμφανίστηκε με τρία ακόμη διαφορετικά φορέματα.

Μάξι τουαλέτα

Ιδιαίτερα κομψή και εντυπωσιακή ήταν και η Τέιλορ Σουίφτ μέσα στην εφαρμοστή μάξι τουαλέτα της, η οποία ήταν διακοσμημένη από εκατοντάδες μικρές πολύτιμες πέτρες. «Είναι Gucci» αναφωνούσε η ίδια με ενθουσιασμό όταν τη ρωτούσαν και εκμυστηρευόταν πως το φόρεμα είναι πολύ βαρύ. Παρ' όλα αυτά την κολάκευε πολύ, καθώς τόνιζε την όμορφη σιλουέτα της.

Ολα τα φλας στράφηκαν στην Μπιγιονσέ κατά την άφιξή της στο κόκκινο χαλί. Η εντυπωσιακή μακριά λευκή τουαλέτα της, με την υπογραφή του Michael Costello, φτιαγμένη ολόκληρη από διάφανη δαντέλα, κάλυπτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα σημεία του σώματός της. Γι' αυτό και δεν άφησε κανέναν αδιάφορο.

Η Πινκ ήταν πιο τολμηρή, καθώς προτίμησε το κόκκινο χρώμα φορώντας μια μακριά τουαλέτα που έφτιαξε για εκείνη η Αυστραλή σχεδιάστρια Τζοάνα Τζόνσον, ενώ η Αλίσια Κις εμφανίστηκε με τουαλέτα του οίκου Armani σε έντονο μπλε χρώμα, με βαθύ ντεκολτέ.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr