Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αμοργιανός Νικήτας Πλατής έφυγε σαν σήμερα το 1984

14 Νοεμβρίου 2024 12:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΜΟΡΓΟΣ
  • ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΛΑΤΗΣ
Ο Αμοργιανός Νικήτας Πλατής έφυγε σαν σήμερα το 1984

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο άγνωστος Έλληνας ηθοποιός που εμφανίστηκε πρώτη φορά στο σινεμά στα 46 του κι έπαιξε σε 100 ταινίες.Ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στο κοινό κατά τη «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου.

Ένας Έλληνας ηθοποιός, με πολύ οικεία μορφή στο κοινό του ελληνικού κινηματογράφου, έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά στα 46 του χρόνια - τελικά, έπαιξε σε περισσότερες από 100 ταινίες και μάλιστα μέσα σε 20 χρόνια, μόλις.

Ο λόγος για τον Νικήτα Πλατή, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, το 1984.

nikitas platis

Όπως γράφει ο Φίνος Φιλμ σε ανάρτησή του στα social media, «ο Νικήτας Πλατής πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 46 ετών, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει σε πάνω από 100 ταινίες μέσα σε μόλις 20 χρόνια».

Ο Νικήτας Πλατής πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 46 ετών, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει σε πάνω από 100 ταινίες μέσα σε μόλις 20 χρόνια! Έφυγε σαν σήμερα το 1984 και τον θυμόμαστε μέσα από στιγμές του στην FF? pic.twitter.com/qbTBqnPo1s

— Finos Film (@FinosFilm) November 14, 2024

Ο Νικήτας Πλατής γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912 και πέθανε αιφνιδίως στην Αθήνα, το 1984, σε ηλικία 72 ετών. Ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Γκόλφω Μπίνη και απέκτησε έναν γιο και δύο εγγόνια.

Με την Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε 13 ταινίες, με πιο ξεχωριστό τον ρόλο του στην ταινία «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης», όπου υποδύεται τον τρόφιμο ψυχιατρικής κλινικής που προσπαθεί να πείσει τον Ντίνο Ηλιόπουλο να κάνει μια εγχείρηση δικής του εφεύρεσης πάνω από τα ρούχα.

{https://youtu.be/fE20p83Gg1g}

Εμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1958 στην ταινία «Η κυρά μας η μαμή» και έκτοτε σε περισσότερες από 100 παραγωγές, μεταξύ των οποίων οι επιτυχίες «Ο Μιμίκος και η Μαίρη», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Η χαρτοπαίχτρα», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Το πιο λαμπρό αστέρι», «Η ταξιτζού», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;» κά.

lifo.gr

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Αμοργού
  • Αεροδιακομιδή ασθενή από την Αμοργό
  • Θαλάσσιες διακομιδές ασθενών από Αμοργό, Κουφονήσι και Νάξο
  • Αεροδιακομιδές ασθενών από Κύθνο, Σαντορίνη και Αμοργό
  • Η Αμοργός μεταξύ των νησιών που στηρίζει το πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Αμοργός, Ίος και Μαθράκι προστίθενται στη λίστα για την οικονομική ενίσχυση των γιατρών