Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεπάλ: Τουλάχιστον 67 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους με 72 επιβάτες

15 Ιανουαρίου 2023 14:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Νεπάλ: Τουλάχιστον 67 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους με 72 επιβάτες

test2

test2

Στους 67 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια.

«Τριάντα ένα (πτώματα) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός Α.Κ. Τσέτρι, προσθέτοντας ότι άλλα 36 πτώματα βρέθηκαν στη χαράδρα όπου το αεροσκάφος συνετρίβη.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές

 {https://twitter.com/aerowanderer/status/1614511252017131522?s=20&t=tKGhizHiI6mPVcp2Ac3T0A}

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής καθώς διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το σημερινό αεροπορικό δυστύχημα είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από τον Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες στην μοιραία εκείνη πτήση του 2018.

Στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που ανήκε στη νεπαλέζικη αεροπορική εταιρία Yeti Airlines επέβαιναν 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Σουνταρσάν Μπαρταούλα.

 {https://twitter.com/GrihaAtul/status/1614505229478948865?s=20&t=sJ0VAIgYsYgHLXwZ3ncK4Q}

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νεπάλ δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, ένας Ιρλανδός, δύο Νοτιοκορεάτες, ένας Αυστραλός και ένας Αργεντινός υπήκοος.

Το αεροσκάφος είχε ηλικία 15 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στο Νεπάλ, όπου βρίσκονται οκτώ από τα 14 υψηλότερα βουνά του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Έβερεστ, καθώς ο καιρός μπορεί να αλλάξει ξαφνικά και να επικρατήσουν επικίνδυνες συνθήκες.

 Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πούσπα Καμάλ Νταχάλ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

 Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 72 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς το αεροδρόμιο της Ποχάρα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Απαιτητική κατσίκα χτυπά παράθυρο με το κεφάλι για λιχουδιές (Βίντεο)
  • Την χτύπησαν και την ανάγκασαν να φιλήσει την σημαία του Ισραήλ – Την άγρια κακοποίηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ κατήγγειλε Τούρκος ακτιβιστής
  • Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει μια παλαιστινιακή διάσκεψη για το μέλλον της Γάζας μετά τον πόλεμο, δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς
  • Πέθανε η σπουδαία Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών
  • Έκρηξη στο Όσλο - Αγνωστος έριξε χειροβομβίδες
  • NASA: Απογειώνεται ο «Γιος του Κονκόρντ» - Το αεροσκάφος που θα κάνει Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 4 ώρες