Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νέα υπέρ-ραντάρ μπαίνουν στους δρόμους -Πώς θα συλλαμβάνουν τους παραβάτες

21 Αυγούστου 2023 12:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Τα νέα υπέρ-ραντάρ μπαίνουν στους δρόμους -Πώς θα συλλαμβάνουν τους παραβάτες

test2

test2

Τα νέου τύπου ραντάρ διαθέτουν θερμική κάμερα και θα βοηθήσουν στην συλλογή πληροφοριών και τον έλεγχο συγκεκριμένων λωρίδων κυκλοφορίας.

Η τεχνολογία έχει γίνει σύμμαχος των Αρχών για τα καλά και πλέον δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε το πρόστιμο σε περίπτωση που ξεπεράσουμε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα ή χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας τηλέφωνο.

Αυτές οι κάμερες είναι εξοπλισμένες με θερμική τεχνολογία με την οποία ανιχνεύεται ο αριθμός των επιβατών στα οχήματα. Έτσι, για παράδειγμα, αν μπείτε σε συγκεριμένη λωρίδα χωρίς συνεπιβάτη, θα λάβετε το πρόστιμο που σας αναλογεί.

Οι συγκεκριμένες κάμερες/ραντάρ έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πόλεις όπως η Λυών και η Γκρενόμπλ για να εντοπίζουν τους επιβάτες ενός οχήματος. Μέχρι στιγμής ήταν σε δοκιμαστική φάση, γι' αυτό και δεν έχουν επιβληθεί ακόμη πρόστιμα.

Στη Λυών, ωστόσο, η δοκιμαστική φάση του εγχειρήματος ολοκληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει πλέον να περιμένουν πρόστιμα για παραβίαση της νέας μπλε πινακίδας με τον λευκό ρόμβο (135 ευρώ).

Επιπλέον, για την αποφυγή λαθών, το σύστημα θα έχει την ικανότητα να εντοπίζει «ειδικούς» ταξιδιώτες, όπως ένα μωρό που ταξιδεύει στο πίσω μέρος της καμπίνας. Τα αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια δεν αποτελούν εμπόδια, καθώς η κάμερα είναι θερμική.

carandmotor.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Απαιτητική κατσίκα χτυπά παράθυρο με το κεφάλι για λιχουδιές (Βίντεο)
  • Την χτύπησαν και την ανάγκασαν να φιλήσει την σημαία του Ισραήλ – Την άγρια κακοποίηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ κατήγγειλε Τούρκος ακτιβιστής
  • Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει μια παλαιστινιακή διάσκεψη για το μέλλον της Γάζας μετά τον πόλεμο, δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς
  • Πέθανε η σπουδαία Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών
  • Έκρηξη στο Όσλο - Αγνωστος έριξε χειροβομβίδες
  • NASA: Απογειώνεται ο «Γιος του Κονκόρντ» - Το αεροσκάφος που θα κάνει Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 4 ώρες