Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κακοκαιρία «Ciaran» χτυπά αλύπητα την Ευρώπη - Τουλάχιστον 10 οι νεκροί, δείτε τις εικόνες καταστροφής

03 Νοεμβρίου 2023 12:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Η κακοκαιρία «Ciaran» χτυπά αλύπητα την Ευρώπη - Τουλάχιστον 10 οι νεκροί, δείτε τις εικόνες καταστροφής

test2

test2

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία, οι περισσότεροι από πτώσεις δέντρων, καθώς η επέλαση της καταιγίδας «Ciaran» (Κιαράν) σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της με ανέμους να αγγίζουν σε πολλές περιοχές τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Η «μετεωρολογιακή βόμβα», όπως βάπτισαν οι ειδικοί το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο έπληξε τα βορειοδυτικά της Γαλλίας και τα νοτιοδυτικά της Αγγλίας το βράδυ της Τετάρτης προτού κατευθυνθεί σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία.

Απροσπέλαστες πολλές περιοχές στη Γαλλία

Τουλάχιστον 523 χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ολιβιέ Βεράν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές από το ακραίο καιρικό φαινόμενο που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα ανέρχονται από 375 έως 480 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Την ίδια ώρα, περίπου 3.000 άτομα έχουν κινητοποιηθεί για την αποκατάστασητης βλάβης στην ηλεκτροδότηση.

Storm Ciaran Slams Northern Europe

In France, more than 1.2 million people were left without electricity, while some UK schools have been closed due to bad weather, media reports. pic.twitter.com/gpE2HrJQtE

— MOCez?????????????????????? (@Mousacisse1) November 3, 2023

«Η καταιγίδα έχει απομακρυνθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές που παραμένουν απροσπέλαστες, κυρίως λόγω των δέντρων που ξεριζώθηκαν κι έχουν κλείσει πολλούς δρόμους», δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας «Εnedis».

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η Πυροσβεστική έχουν δεχτεί πάνω από 10.000 κλήσεις», τόνισε ακόμη ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χθες, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε στον νομό Εν της βόρειας Γαλλίας όταν το όχημά του χτυπήθηκε από δέντρο, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Κλεμάν Μπον, προτρέποντας τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Βλέπουμε πως οι δρόμοι μπορεί να οδηγήσουν στον θάνατο υπό αυτές τις συνθήκες», υπογράμμισε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «France-Info».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • New York Times: Πώς το οικονομικό θαύμα της Κίνας απειλείται με ολέθριες συνέπειες από τις… χαμηλές τιμές και τον άναρχο ανταγωνισμό
  • Ρωσικό αεροσκάφος Antonov συνετρίβη στην περιφέρεια Αμούρ - Νεκροί και οι 49 επιβαίνοντες
  • Ο χειρότερος σκύλος «φύλακας»: Διαρρήκτης έπαιζε με ένα λαμπραντόρ την ώρα που λήστευε σπίτι – Δείτε βίντεο
  • Σάλος στη Νορβηγία: Χιλιάδες άνθρωποι νόμισαν ότι κέρδισαν το Eurojackpot
  • Δύο νεκροί και 14 τραυματίες στην Οδησσό από ρωσική επίθεση με drone
  • Ανησυχία στη Βρετανία: Προβλήματα στο πάγκρεας καταγγέλλουν εκατοντάδες χρήστες ενέσεων αδυνατίσματος και διαβήτη