Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Πάνω από 1.100 πελάτες οδοντιατρείου καλούνται να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C και για HIV

13 Δεκεμβρίου 2023 14:34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Πάνω από 1.100 πελάτες οδοντιατρείου καλούνται να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C και για HIV

test2

test2

Περισσότεροι από 1.100 πελάτες οδοντιατρείου στο Χερβούργο της δυτικής Γαλλίας καλούνται να υποβληθούν σε εξετάσεις για ηπατίτιδα Β και C καθώς και για HIV έπειτα από «σοβαρές παραλείψεις» που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε αυτό.

«Δεδομένης της ανησυχητικής φύσης της κατάστασης», η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας της Νορμανδίας (ARS) ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον οδοντίατρο «για μια μέγιστη περίοδο 5 μηνών».

«Σοβαρές παραλείψεις» διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στο οδοντιατρείο
Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο εν λόγω οδοντιατρείο στο Χερβούργο, η ARS κατέγραψε «πολλές σοβαρές παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και την ποιότητα και την ασφάλεια της περίθαλψης».

Η ARS δεν διευκρινίζει τη φύση αυτών των «παραλείψεων», αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Presse de la Manche, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν στο οδοντιατρείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν ήταν όπως θα έπρεπε αποστειρωμένος.

«Κατ' εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης και βάσει αξιολόγησης των μολυσματικών κινδύνων που προέκυψαν», η ARS ζήτησε να «ενημερωθούν οι ασθενείς, λόγω χαμηλού κινδύνου μετάδοσης των ιών της ηπατίτιδας Β (HBV), της ηπατίτιδας C (HCV) και του HIV», αναφέρει η Υπηρεσία.

Το μέτρο αυτό αφορά «όλους τους ασθενείς που έχουν επισκεφθεί το ιατρείο από την έναρξη λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2023», που υπολογίζονται σε 1.145.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Απαιτητική κατσίκα χτυπά παράθυρο με το κεφάλι για λιχουδιές (Βίντεο)
  • Την χτύπησαν και την ανάγκασαν να φιλήσει την σημαία του Ισραήλ – Την άγρια κακοποίηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ κατήγγειλε Τούρκος ακτιβιστής
  • Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει μια παλαιστινιακή διάσκεψη για το μέλλον της Γάζας μετά τον πόλεμο, δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς
  • Πέθανε η σπουδαία Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών
  • Έκρηξη στο Όσλο - Αγνωστος έριξε χειροβομβίδες
  • NASA: Απογειώνεται ο «Γιος του Κονκόρντ» - Το αεροσκάφος που θα κάνει Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 4 ώρες