Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συστάσεις από ΕΕ στις αεροπορικές εταιρείες για προσοχή στον ισραηλινό και τον ιρανικό εναέριο χώρο

15 Απριλίου 2024 12:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Συστάσεις από ΕΕ στις αεροπορικές εταιρείες για προσοχή στον ισραηλινό και τον ιρανικό εναέριο χώρο

test2

test2

Ο Οργανισμός της ΕΕ για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) ανακοίνωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να είναι προσεκτικές στον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ισραήλ και σε απόσταση περίπου 100 ναυτικών μιλίων γύρω από το Ισραήλ.

Μολονότι καμία υπερπτήση της πολιτικής αεροπορίας δεν κινδύνευσε στη διάρκεια των εντάσεων του σαββατοκύριακου σε σχέση με την ιρανική επίθεση με drones και πυραύλους στο Ισραήλ.

ΕΕ για δυνητικούς κινδύνους πάνω από Ιραν-Ισραήλ
Ο EASA σημείωσε ότι ο ίδιος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση για να αξιολογούν τυχόν δυνητικούς κινδύνους για την ασφάλεια των αερομεταφορέων της ΕΕ και θα είναι έτοιμοι να ενεργήσουν όπως αρμόζει".

Στο Ιραν επαναλειτουργούν από σήμερα τα αεροδρόμια. Η οδηγία του EASA, που έχει ήδη εκδοθεί για τις αεροπορικές εταιρείες όσον αφορά το Ισραήλ και το Ιράν, παραμένει σε ισχύ, διευκρίνισε ο οργανισμός σε σημείωμά του που απεστάλη με email.

Στην οδηγία περιλαμβάνεται η σύσταση για προσοχή και παρακολούθηση όλων των διαθέσιμων αεροναυτικών δημοσιεύσεων για το Ισραήλ και τον γειτονικό εναέριο χώρο ως τα 100 ναυτικά μίλια γύρω από τη χώρα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία προσπάθησε να καταρρίψει το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πούτιν
  • Γιατί οι τράπεζες Σουηδίας, Νορβηγίας και Ολλανδίας επιστρέφουν στα μετρητά
  • Εντυπωσιακό γιοτ σε σχήμα χελώνας: Μπορεί να γίνει η πρώτη πλωτή πόλη
  • Final Four στο Άμπου Ντάμπι: Πώς να ζήσεις τη γιορτή χωρίς να καταλήξεις στις φυλακές της Al Wathba
  • Γάζα: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως 14.000 μωρά μπορεί να πεθάνουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες
  • Σύγκρουση ελικοπτέρων στη Φινλανδία -Πέντε νεκροί