Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

18 Ιουνίου 2024 23:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

test2

test2

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νόαμ Τσόμσκι, σε ηλικία 95 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βραζιλίας μετά από εγκεφαλικό.

Ο διάσημος γλωσσολόγος και ένας από τους πιο σημαντικούς διανοούμενους και ακτιβιστές της εποχής μας ήταν επί μακρόν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Το 2017 εντάχθηκε στο Κολέγιο Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στην Τούσον.

Μεταμόρφωσε τη μελέτη της γλωσσολογίας με το βιβλίο – ορόσημο του 1957 «Syntactic Structures», στο οποίο έγραψε ότι οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν απλώς τη γλώσσα, αλλά γεννιούνται με μια έμφυτη ικανότητα που εξηγεί πώς μπορούν να διατυπώνουν και να κατανοούν προτάσεις που δεν έχουν ξαναδεί ή ακούσει ποτέ πριν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • To τραγικό λάθος στο πιλοτήριο: Η θεωρία για τη συντριβή της Air India που στοίχισε 265 ζωές
  • Ισραήλ: Η στιγμή της επέμβασης των ειδικών δυνάμεων στο πλοίο Madleen για τη Γάζα - «The show is over» (Βίντεο)
  • Συγγραφέας έκανε παρουσίαση βιβλίου και... δεν πήγε κανείς - Δείτε τη viral ανάρτηση
  • Γαλλία: «Μπλόκο» σε Youporn, Pornhub και Redtube – Οι χρήστες θα βλέπουν πίνακα του Ντελακρουά
  • Νέες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων από τη Disney
  • Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία προσπάθησε να καταρρίψει το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πούτιν