Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

18 Ιουνίου 2024 23:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

test2

test2

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νόαμ Τσόμσκι, σε ηλικία 95 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Βραζιλίας μετά από εγκεφαλικό.

Ο διάσημος γλωσσολόγος και ένας από τους πιο σημαντικούς διανοούμενους και ακτιβιστές της εποχής μας ήταν επί μακρόν μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Το 2017 εντάχθηκε στο Κολέγιο Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στην Τούσον.

Μεταμόρφωσε τη μελέτη της γλωσσολογίας με το βιβλίο – ορόσημο του 1957 «Syntactic Structures», στο οποίο έγραψε ότι οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν απλώς τη γλώσσα, αλλά γεννιούνται με μια έμφυτη ικανότητα που εξηγεί πώς μπορούν να διατυπώνουν και να κατανοούν προτάσεις που δεν έχουν ξαναδεί ή ακούσει ποτέ πριν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πέθανε η σπουδαία Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών
  • Έκρηξη στο Όσλο - Αγνωστος έριξε χειροβομβίδες
  • NASA: Απογειώνεται ο «Γιος του Κονκόρντ» - Το αεροσκάφος που θα κάνει Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 4 ώρες
  • Έκανε τη... βαλίτσα του πατίνι! (Βίντεο)
  • Γαλλία: Οδομαχίες και συλλήψεις, 80.000 αστυνομικοί στους δρόμους - Ακροαριστερές οργανώσεις «βλέπει» ο υπ. Εσωτερικών
  • Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι