Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Κύμα καύσωνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους

20 Ιουνίου 2024 11:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Ινδία: Κύμα καύσωνα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους

test2

test2

Kύμα καύσωνα διαρκείας που σαρώνει τη βόρεια Ινδία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους στο Νέο Δελχί, αναφέρουν σήμερα οι Times of India, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει θερμοκρασίες ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι.

Τουλάχιστον 52 πτώματα μεταφέρθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα περισσότερα από αυτά άπορων και φτωχών ανθρώπων που ζούσαν και εργάζονταν στο ύπαιθρο.

Η Ινδία έχει καταμετρήσει πάνω από 40.000 ύποπτα κρούσματα θερμοπληξίας αυτό το καλοκαίρι και τουλάχιστον 110 επιβεβαιωμένους θανάτους μεταξύ 1ης Μαρτίου και 18ης Ιουνίου, όταν στη βορειοδυτική και την ανατολική Ινδία καταγράφηκε ο διπλάσιος αριθμός από τον συνηθισμένο ημερών με καύσωνα.

«Ένα παρατεταμένο καλοκαίρι θα έπρεπε να καταχωρίζεται ως φυσική καταστροφή», σημειώνει σήμερα σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Hindu, επισημαίνοντας ελλείψεις νερού και ζήτηση ρεκόρ ενέργειας.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στους ομοσπονδιακούς και κρατιδιακούς θεσμούς να διασφαλίσουν ότι δίδεται άμεσα προσοχή στους ασθενείς, ενώ τα νοσοκομεία έλαβαν οδηγία να καταστήσουν διαθέσιμες περισσότερες κλίνες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε θερμοκρασίες πάνω από τις συνηθισμένες και γι'αυτόν τον μήνα, ενώ το Νέο Δελχί έζησε χθες, Τετάρτη, την πιο ζεστή του νύχτα εδώ και πάνω από 50 χρόνια, με ελάχιστη θερμοκρασία 35,2 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας αυτής. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία βρίσκονται αντιμέτωποι με ακραία ζέστη, ενώ η τάση αυτή έχει σύμφωνα με τους επιστήμονες επιδεινωθεί από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Απαιτητική κατσίκα χτυπά παράθυρο με το κεφάλι για λιχουδιές (Βίντεο)
  • Την χτύπησαν και την ανάγκασαν να φιλήσει την σημαία του Ισραήλ – Την άγρια κακοποίηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ κατήγγειλε Τούρκος ακτιβιστής
  • Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει μια παλαιστινιακή διάσκεψη για το μέλλον της Γάζας μετά τον πόλεμο, δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς
  • Πέθανε η σπουδαία Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών
  • Έκρηξη στο Όσλο - Αγνωστος έριξε χειροβομβίδες
  • NASA: Απογειώνεται ο «Γιος του Κονκόρντ» - Το αεροσκάφος που θα κάνει Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 4 ώρες