Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καζακστάν: Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την πτώση του αεροσκάφους (Βίντεο)

28 Δεκεμβρίου 2024 15:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Καζακστάν: Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την πτώση του αεροσκάφους (Βίντεο)

test2

test2

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, για την συντριβή του αζέρικου αεροσκάφους στο Καζακστάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για το «τραγικό περιστατικό», σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στον ρωσικό εναέριο χώρο, με το αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines που συνετρίβη στο Καζακστάν στις 25 Δεκεμβρίου.

«Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για το τραγικό περιστατικό»
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι καθώς το αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί στο Γκρόζνι, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Ρωσία και οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν τις επιθέσεις.

Σε δήλωσή του το Κρεμλίνο ανέφερε: «Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στον ρωσικό εναέριο χώρο και εξέφρασε για άλλη μια φορά τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

#BREAKING Russian President Putin calls his Azerbaijani counterpart Aliyev over plane crash in Kazakhstan, apologizes for 'tragic incident in Russian airspace' pic.twitter.com/HIjZcQKjdz

— Anadolu English (@anadoluagency) December 28, 2024

Είπε ότι καθώς το αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της ρωσικής περιφέρειας Τσετσενίας, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Ρωσία και οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν τις επιθέσεις.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Γκρόζνι, (η πόλη) Μοζντόκ και το Βλαντικαβκάζ δέχονταν επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης και η ρωσική αεράμυνα απέκρουε αυτές τις επιθέσεις», ανέφερε συγκεκριμένα το Κρεμλίνο ότι ο Πούτιν είπε στον Αλίεφ, χωρίς να ξεκαθαρίζει ότι η ρωσική αεράμυνα χτύπησε το αεροπλάνο.

Η αεροπορική συντριβή με τους 38 νεκρούς
Το αεροσκάφος που μετέφερε 67 άτομα συνετρίβη στο νοτιοδυτικό Καζακστάν την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 38 επιβαίνοντες. Ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια 29 επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών. Από τους επιζώντες, 11 βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πτήση J2-8243 της Azerbaijan Airlines ταξίδευε από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού προς το Γκρόζνι στη ρωσική περιφέρεια της Τσετσενίας πριν πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση περίπου 3 χιλιόμετρα από το Ακτάου, δήλωσε ο αερομεταφορέας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: Η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
  • Γερμανική εταιρεία θέλει να απολύσει 14.000 υπαλλήλους -Διαδηλώνουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι
  • Δυστύχημα στο ράλι Γαλλίας – Δύο θεατές νεκροί
  • New York Times: Πώς το οικονομικό θαύμα της Κίνας απειλείται με ολέθριες συνέπειες από τις… χαμηλές τιμές και τον άναρχο ανταγωνισμό
  • Ρωσικό αεροσκάφος Antonov συνετρίβη στην περιφέρεια Αμούρ - Νεκροί και οι 49 επιβαίνοντες
  • Ο χειρότερος σκύλος «φύλακας»: Διαρρήκτης έπαιζε με ένα λαμπραντόρ την ώρα που λήστευε σπίτι – Δείτε βίντεο