Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία στη Γαλλία: Κορίτσι 12 ετών πέθανε από τροφική δηλητηρίαση, επτά παιδιά στο νοσοκομείο

20 Ιουνίου 2025 19:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Τραγωδία στη Γαλλία: Κορίτσι 12 ετών πέθανε από τροφική δηλητηρίαση, επτά παιδιά στο νοσοκομείο

test2

test2

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει οποιοδήποτε πρόβλημα με το νερό της περιοχής ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα παιδιά έτρωγαν μαζί

Ένα 12χρονο κορίτσι πέθανε και άλλα επτά παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα σοβαρής τροφικής δηλητηρίασης που εκδηλώθηκε γύρω από μια πόλη της βόρειας Γαλλίας.

Τα συμπτώματα άρχισαν να εμφανίζονται στις 12 Ιουνίου στο Σεν-Κεντίν, στην περιοχή της Λιλ.

Τις επόμενες ημέρες τα παιδιά, που ήταν 1-12 ετών, άρχισαν να μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Το τελευταίο κρούσμα αναφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Και τα οκτώ παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα, όπως διάρροια με αίμα, ενώ πέντε είχαν αναπτύξει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), μια σπάνια πάθηση που συνδέεται με οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Η πιο κοινή αιτία της λοίμωξης είναι τα βακτήρια E.coli.

Το κορίτσι πέθανε τη Δευτέρα από το σύνδρομο.

Η αιτία της επιδημίας δεν έχει εντοπιστεί, αναφέρει το BBC.

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει οποιοδήποτε πρόβλημα με το νερό της περιοχής. Ακόμη, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα παιδιά έτρωγαν μαζί ενώ οι οικογένειές τους είχαν προμηθευτεί το φαγητό τους από διαφορετικά σημεία.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο πίσω από την επιδημία να κρύβεται μολυσμένο κρέας. Αρκετά κρεοπωλεία στο Σεν-Κεντίν έκλεισαν την Πέμπτη.
Οι γονείς κλήθηκαν να επαγρυπνούν και να διασφαλίζουν αυστηρή υγιεινή στο σπίτι, με τις Αρχές να συμβουλεύουν το τακτικό πλύσιμο των χεριών, το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών, το σχολαστικό μαγείρεμα του κρέατος και τον διαχωρισμό των ωμών και των μαγειρεμένων τροφίμων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: Η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
  • Γερμανική εταιρεία θέλει να απολύσει 14.000 υπαλλήλους -Διαδηλώνουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι
  • Δυστύχημα στο ράλι Γαλλίας – Δύο θεατές νεκροί
  • New York Times: Πώς το οικονομικό θαύμα της Κίνας απειλείται με ολέθριες συνέπειες από τις… χαμηλές τιμές και τον άναρχο ανταγωνισμό
  • Ρωσικό αεροσκάφος Antonov συνετρίβη στην περιφέρεια Αμούρ - Νεκροί και οι 49 επιβαίνοντες
  • Ο χειρότερος σκύλος «φύλακας»: Διαρρήκτης έπαιζε με ένα λαμπραντόρ την ώρα που λήστευε σπίτι – Δείτε βίντεο