Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαϊμού παίζει βιντεοπαιχνίδι μέσω του νου της με ασύρματα εγκεφαλικά τσιπάκια (βίντεο)

10 Απριλίου 2021 17:07

Ευελπιστεί μελλοντικά να αποκαταστήσει τη σωματική παράλυση σε ανθρώπους με νευρολογικές παθήσεις και παραπληγικούς

Η εταιρεία νευροτεχνολογίας Neuralink του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ (Tesla και Space X) έδωσε μια ακόμη γεύση από τα έως τώρα πειράματα της, παρουσιάζοντας μια μαϊμού, η οποία, έχοντας στο κεφάλι της δύο ασύρματα εγκεφαλικά εμφυτεύματα, φαίνεται να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι σε μια οθόνη απλώς με το νου της.

Monkey plays Pong video game with his mind using Neuralink brain implant

 Το τρίλεπτο βίντεο δείχνει ένα αρσενικό μακάκο, με ένα τσιπάκι σε κάθε πλευρά του εγκεφάλου του, να παίζει το παιχνίδι "Mind Pong", χωρίς κανένα χειριστήριο, ελέγχοντας τις κινήσεις του παιχνιδιού απλώς με το να σκέπτεται ότι κουνάει το χέρι του πάνω ή κάτω.

 Όπως έγραψε περιχαρής ο Μασκ στο Twitter, «το πρώτο προϊόν της Neuralink θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιεί ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με το νου του πιο γρήγορα και από κάποιον που χρησιμοποιεί τα δάχτυλα του». Επόμενες εκδόσεις του προϊόντος, κατά τον πάντα υπεραισιόδοξο Μασκ, θα επιτρέψουν σε παραπληγικούς να περπατήσουν ξανά, ενώ τόνισε ότι τα εμφυτεύματα φορτίζονται ασύρματα, «με αποτέλεσμα κάποιος να δείχνει και να νιώθει τελείως φυσιολογικός».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr