Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισβολή στην Ουκρανία: Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας

26 Φεβρουαρίου 2022 15:44
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Εισβολή στην Ουκρανία: Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Χθες η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας, Roskomnadzor εισήγαγε μερικούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο Facebook, κατηγορώντας το μέσο για «παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών»

Σε πλήρη εξέλιξη η «διαμάχη» του Facebook με τις ρωσικές αρχές. Μετά τη χθεσινή επιβολή «μερικού περιορισμού» στην πρόσβαση των Ρώσων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα το Facebook «απάντησε», επιβάλλοντας απαγόρευση διαφήμισης και εξασφάλισης εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας του κοινωνικού δικτύου Nathaniel Gleicher, αναφέροντας πως το Facebook «παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ουκρανία».

«Τώρα απαγορεύουμε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να διαφημίζουν ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα μας, από οπουδήποτε στον κόσμο», έγραψε στο Twitter.

Το RIA Novosti και άλλα ρωσικά μέσα επικοινωνίας έχουν ήδη λάβει ειδοποιήση που αναφέρει πως «η δυνατότητα της σελίδας σας να κερδίσει έσοδα είναι περιορισμένη λόγω παραβιάσεων στη δημιουργία εσόδων».

 Νωρίτερα, η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας, Roskomnadzor εισήγαγε μερικούς περιορισμούς στην πρόσβαση στο Facebook, αφού η μητρική εταιρεία Meta Platforms, στην οποία ανήκει το κοινωνικό δίκτυο, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της υπηρεσίας να ξεμπλοκάρει λογοκριμένο υλικό από το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, το RIA Novosti και τους ιστότοπους Lenta.ru» και «Gazeta.ru».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ρομπότ: Τα ανθρωποειδή είναι στον…δρόμο
  • Κακά μαντάτα από το αφεντικό της Google: Καμία εταιρεία δεν θα γλιτώσει αν σκάσει η φούσκα της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Ανατριχιαστικό βίντεο: Κινεζικά ρομπότ «εργάτες» κάνουν παρέλαση -Μαζικές παραδόσεις σε βιομηχανικούς κολοσσούς
  • Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης «ξαναζωντανεύει» νεκρούς συγγενείς – Έντονες αντιδράσεις μετά την παρουσίαση της εταιρείας
  • Επτά επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο από την Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα στο επόμενο έτος
  • Ανοίγει ο δρόμος για πρακτικούς κβαντικούς υπολογιστές; Το Πρίνστον δημιούργησε qubit με τριπλάσια διάρκεια