Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μicrosoft επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT

24 Ιανουαρίου 2023 15:28
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η Μicrosoft επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT

test2

test2

Τη νέα, πολυετή επένδυση στη φιλόδοξη και πολλά υποσχόμενη OpenAI -τον «δημιουργό» της δημοφιλούς ρομποτικής υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT– ανακοίνωσε και επισήμως η Microsoft.

Παρότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν διευκρίνισε το ακριβές ποσό της επένδυσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή χρηματοδότησης θα ανέρχεται σε 10 δισ. δολάρια σε βάθος ετών.

Το deal σηματοδοτεί την τρίτη φάση συνεργασίας των δύο εταιρειών, με τη Microsoft να έχει ήδη επενδύσει άλλες δύο φορές (2019 και 2021) στη ραγδαίως εξελισσόμενη και πολλαπλώς υποσχόμενη υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Το ChatGPT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να απαντάει -είτε με γραπτό κείμενο, είτε με ανθρώπινη φωνή- σε διάφορα ερωτήματα ή αιτήματα των χρηστών, χρησιμοποιώντας τεχνολογία ΑΙ. Μοναδική προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση ορισμένων (λίγων) στοιχείων, τα οποία βοηθούν το ειδικό λογισμικό της OpenAI να αντιληφθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι το ChatGPT είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει στο μέλλον τη μηχανή αναζήτησης της Google, καθώς μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα από μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο.

 «Πίσω» από το ChatGPT βρίσκονται μια σειρά επενδυτές, όπως για παράδειγμα ο Έλον Μασκ και ο Σαμ Άλτμαν. Η Microsoft, όπως προαναφέρθηκε, έχει ήδη επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια, ενώ η υπηρεσία cloud «Azure» –ανήκει στην Microsoft- λειτουργεί ως αποκλειστικός πάροχος της OpenAI.

Αρκετοί ειδικοί, πάντως, εκφράζουν προβληματισμό για την ακρίβεια και την αξιοπιστία της εφαρμογής, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «πρώιμη χρήση». Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχολεία της Νέας Υόρκης έχουν απαγορεύσει καθολικά την πρόσβαση στο ChatGPT.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Future Report: 3 στους 4 εφήβους χρησιμοποιούν app ευεξίας – 13χρονοι δηλώνουν ψευδή ηλικία στα social media
  • Ε.Α.Σ. Νάξου: «Όπλο» της η τεχνολογία στη «μάχη» κατά της παράνομης «ναξοποίησης» της πατάτας! (βίντεο)
  • Ο επικεφαλής του ChatGPT προβλέπει πότε η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο
  • Έκθεση ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από την εκπαίδευση ως τη φορολογική συμμόρφωση
  • Μελέτη από την IWG: H γενιά Ζ εκπαιδεύει τους μεγαλύτερους στην τεχνητή νοημοσύνη
  • Το gadget που τρομάζει το διαδίκτυο: Γιατί όλοι μισούν τα νέα γυαλιά όρασης της Halo - Καταγράφουν κάθε κίνηση