Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τεχνητή νοημοσύνη έβγαλε… selfie σε Νεάντερταλ, τον Μυστικό Δείπνο και την Κλεοπάτρα - Δείτε φωτογραφίες

01 Απριλίου 2023 13:25
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η τεχνητή νοημοσύνη έβγαλε… selfie σε Νεάντερταλ, τον Μυστικό Δείπνο και την Κλεοπάτρα - Δείτε φωτογραφίες

test2

test2

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν να κάθεται στον Μυστικό Δείπνο ή να στέκεται στην αυλή της Κλεοπάτρας, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας δίνει μια ματιά σε αυτά τα επικά γεγονότα.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας συντάκτης ταινιών μοιράστηκε πρόσφατα μια γκαλερί με ρεαλιστικές εικόνες που δείχνουν ιστορικές προσωπικότητες να τραβούν selfies, μια δουλειά που ήταν αποτέλεσμα πολλών.

 {https://twitter.com/TrungTPhan/status/1642016471881777153?s=20}

Ο 53χρονος Duncan Thomsen χρησιμοποίησε το λογισμικό Midjourney, το οποίο παράγει εικόνες από περιγραφές φυσικής γλώσσας. Οι εικόνες δείχνουν επίσης στρατιώτες στη μάχη του Βατερλώ και στη μάχη του Αζινκούρ, μαζί με έναν χαμογελαστό Ναπολέοντα.

 {https://twitter.com/TrungTPhan/status/1642016475409174528?s=20}

«Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά και όλοι με όσους μοιράστηκα τη δουλειά μου δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο αληθινές φαίνονται οι εικόνες», δήλωσε ο Thomsen. «Έχω κάνει την Κλεοπάτρα, τη βασίλισσα Ελισάβετ Α', τον Ερρίκο Η', τον Ιησού και πολλούς άλλους».

 {https://twitter.com/TrungTPhan/status/1642016479217614848?s=20}

{https://twitter.com/TrungTPhan/status/1642016481893548033?s=20}

{https://twitter.com/TrungTPhan/status/1642016485240614912?s=20}

{https://twitter.com/TrungTPhan/status/1642017529223839751?s=20}

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει θραύση στη βιομηχανία της εικόνας, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ρεαλιστικό περιεχόμενο απλά λέγοντας στο σύστημα τι θέλει.

Το Midjourney παράγει τόσο ρεαλιστικές εικόνες που οι άνθρωποι ξεγελιούνται. Μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου που φοράει ένα τεράστιο λευκό φουσκωτό μπουφάν με έναν σταυρό να κρέμεται έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, καλλιτέχνες όπως ο Thomsen χρησιμοποιούν την τεχνολογία για ψυχαγωγία. Το Midjourney ανταποκρίνεται σε προτροπές και εντολές που θέτει ο χρήστης και δημιουργεί εικόνες ανατρέχοντας σε δισεκατομμύρια εικόνες στο διαδίκτυο.

Ο Thomsen δήλωσε ότι πέρασε μήνες δουλεύοντας μια φόρμουλα και φωτογραφικά στοιχεία για να δώσει στις φωτογραφίες αυτό το εφέ «selfie».

«Μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία προγραμματισμού, επειδή η τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί από τους χρήστες να της λένε ακριβώς τι πρέπει να κάνει και απαιτεί "απόλυτη περιγραφή"».

Ο Thomsen πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η τεχνική του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία.

«Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία ως ένας νέος τρόπος διδασκαλίας και εμπλοκής των παιδιών με την παγκόσμια ιστορία - είναι σαν να ταξιδεύεις στο χρόνο χωρίς χρονομηχανή», είπε.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • CEO εταιρείας ΑΙ προειδοποιεί για ραγδαία αύξηση στην ανεργία - Ποιες δουλειές κινδυνεύουν με εξαφάνιση τα επόμενα χρόνια
  • Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης απείλησε να εκβιάσει μηχανικό για εξωσυζυγική σχέση όταν του είπαν ότι θα αντικατασταθεί
  • Ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να ανοιγοκλείσει το μάτι - Δειτε βίντεο
  • 14χρονος δημιούργησε μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση καρδιακών παθήσεων: Πώς χρησιμοποιείται
  • Ο Μπιλ Γκέιτς δεσμεύθηκε να δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του έως το 2045 - «Δεν θα πεθάνω πλούσιος»
  • Έβαλαν την τεχνητή νοημοσύνη να διοικήσει μια εταιρεία: Αυτό που συνέβη λέει πολλά για το μέλλον της εργασίας