Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ,Σ Νοτίου Αιγαίου: Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύθνου

30 Οκτωβρίου 2025 15:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΥΘΝΟΣ
Λ,Σ Νοτίου Αιγαίου: Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύθνου

test2

Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας του Νότιου Αιγαίου, πως από τη στιγμή που «πέφτει» η αυλαία της τουριστικής περιόδου, αυτόματα σταματάνε αρκετάδρομολόγια, προς και από τα περισσότερα νησιά μας.

Η πρόσφατη ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της Κύθνου, έρχεται να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί και στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ουσιαστικά, η Κύθνος βιώνει ακτοπλοϊκό αποκλεισμό. Η έλλειψη τακτικήςκαι αξιόπιστης σύνδεσης με το Λαύριο, καθώς και η ουσιαστική απουσίασύνδεσης με τον Πειραιά, υπονομεύει την ομαλή λειτουργία και τηνποιότητα ζωής ολόκληρης της νησιωτικής κοινότητας.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν άδεια ή ακόμακαι να ζητούν να κλείνει σχολικό τμήμα, προκειμένου να βρούν μίαδιαθέσιμη ημέρα με καράβι για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.

Παράλληλα, είναι αυξημένος ο κίνδυνος απομόνωσης, καθώς οι ολοένα καιπιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες ακυρώνουν τα ελάχιστα δρομολόγια,επιδεινώνοντας τον αποκλεισμό και καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σειατρική περίθαλψη ή διοικητικές ανάγκες.
Η Λαϊκή Συσπείρωσηείχε φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών επισημαίνοντας τηνεπιτακτική ανάγκη για τακτική, φθηνή και αξιόπιστη σύνδεση των νησιών μεταξύ τουςκαι με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ένα χρόνο μετά, παραμένουμε στο «ίδιοέργο» θεατές, με τα ίδια ή και πιο οξυμένα προβλήματα.

Αποδεικνύεται ότι όσο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες αποτελούν πεδίο κερδοφορίας των εφοπλιστών , οι ανάγκες του λαού των νησιών θα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, παρά τα περί του αντιθέτου διακινούμενα από την περιφερειακή αρχή.

Παραμένουμε στο πλευρό του λαού των νησιών μας και ζητούμε να ληφθούνμέτρα για φθηνή, τακτική και αξιόπιστη σύνδεση των νησιών και μεταξύτους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.
30-10-2025

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κέα και Κύθνος: Τα ήρεμα νησιά των Κυκλάδων στο διεθνές προσκήνιο
  • Εκδήλωση για τις περιβαλλοντικές απειλές στην Κύθνο
  • Αποβίβαση τραυματία από Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στην Κύθνο
  • Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κύθνο
  • Θαλάσσιες διακομιδές από Κύθνο και Τήνο
  • Βίντεο από τη διάσωση ιστιοφόρου που έπλεε ακυβέρνητο μεταξύ Κύθνου και Σύρου