Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λέσβος: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων, απέκλεισαν το λιμάνι - διαμαρτύρονται για το λοκντάουν (βίντεο)

15 Απριλίου 2026 19:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΛΕΣΒΟΣ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Λέσβος: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων, απέκλεισαν το λιμάνι - διαμαρτύρονται για το λοκντάουν (βίντεο)

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Το απόγευμα της Τρίτης περίπου 700 άτομα έμειναν στην αποβάθρα.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dhturi4rf7s1?integrationId=eexbs17m2ojdwi7}

Στις 6 ακριβώς, στην προγραμματισμένη του ώρα, αναχώρησε το πλοίο "Blue Star 1" από το λιμάνι της Μυτιλήνης, σηματοδοτώντας μια μερική αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατούσε από τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί μερική άρση του μπλόκου, με αποτέλεσμα να επιτραπεί η επιβίβαση επιβατών και οχημάτων ΙΧ, ενώ παρέμεινε σε ισχύ η απαγόρευση για φορτηγά και νταλίκες. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Ν» ο κεντρικός πράκτορας της Attica Group Ηλίας Πίκουλος, στο πλοίο επιβιβάστηκαν 950 άτομα, 210 ΙΧ αυτοκίνητα και 30 μηχανάκια.

Το επόμενο πλοίο αναμένεται το πρωί της Πέμπτης 16 Απριλίου, ενώ το μπλόκο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, συνεχίζεται.

Μερική αποκλιμάκωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Η απόφαση των κτηνοτρόφων να επιτρέψουν τη μετακίνηση επιβατών και ΙΧ σηματοδοτεί μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, μετά από δύο ημέρες έντονων κινητοποιήσεων και πλήρους αποκλεισμού που είχαν προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στις μεταφορές.

Ωστόσο, η επιλογή να διατηρηθεί το μπλόκο στα βαρέα οχήματα δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι διαμαρτυρόμενοι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν από τα βασικά τους αιτήματα.

Συνεχίζεται η πίεση προς την κυβέρνηση

Με τη συνέχιση της απαγόρευσης για φορτηγά και νταλίκες, οι κτηνοτρόφοι επιδιώκουν να διατηρήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που έχει προκαλέσει ο αφθώδης πυρετός στον πρωτογενή τομέα.

{https://youtu.be/uAK9lHnvk4I}

stonisi.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δ. Καπούνης: «Οι κτηνοτρόφοι πληρώθηκαν λιγότερα, οι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερα!» (βίντεο)
  • ΥΠΑΑΤ: Στα 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο – Δύο νέα κρούσματα σε τέσσερις εκτροφές
  • Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
  • Διαμαρτυρία από τους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τις αδιάθετες ποσότητες γάλακτος (βίντεο)
  • Έρχεται voucher 3.000 ευρώ για κάθε πρατήριο καυσίμων - Τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης
  • Στη Λέσβο ο ΥφΑΑΤ Χρήστος Κέλλας – Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού του αφθώδους πυρετού