Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη συμμετοχή, πλούσια συζήτηση στην εκδήλωση για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το ψηφιακό δελτίο αποστολής

24 Απριλίου 2026 12:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Μεγάλη συμμετοχή, πλούσια συζήτηση στην εκδήλωση για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το ψηφιακό δελτίο αποστολής

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Περισσότερα από 400 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των λογιστών και των επιχειρηματιών.

Με αξιοσημείωτα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την ηλεκτρονική τιμολόγηση και το ψηφιακό δελτίο αποστολής που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τα μέλη του την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026. Περισσότερα από 400 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση από τη συνεδριακή αίθουσα στη Σύρο και διαδικτυακά.
Για περισσότερες από πέντε ώρες ο σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην στέλεχος της ΑΑΔΕ Αντώνης Ντίνος απαντούσε στις ερωτήσεις λογιστών και επιχειρηματιών αναφέροντας πρακτικά παραδείγματα για πλήθος περιπτώσεων.

Τι ζητά το Επιμελητήριο Κυκλάδων: Παράταση, ενημέρωση, μεταβατική περίοδο χωρίς κυρώσεις
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος τόνισε στην αρχή της εκδήλωσης ότι με επιστολή - παρέμβαση στους αρμόδιους υπουργούς ζήτησε την παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σαφές ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να είναι ωφέλιμος και για το κράτος και για τις επιχειρήσεις, να απλουστεύει διαδικασίες, να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και να λαμβάνει υπόψη γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες.
Το Επιμελητήριο τονίζει ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν επιβαρυνθεί πολύ με σειρά απαιτήσεων της ψηφιακής μετάβασης. Οι συνεχείς αλλαγές συνεπάγονται σημαντικό οικονομικό και οργανωτικό κόστος, το οποίο οι νησιωτικές επιχειρήσεις καλούνται να επωμιστούν σε μία περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας ως προς την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.
Με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, το Επιμελητήριο Κυκλάδων θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα: Πώς μπορεί να επιβληθεί υποχρεωτική συμμόρφωση, όταν η εφαρμογή σάρωσης που απαιτείται για τη φόρτωση και παραλαβή εμπορευμάτων δεν έχει καν διατεθεί στις επιχειρήσεις;
Το Επιμελητήριο ζητά τρία συγκεκριμένα πράγματα: παράταση της υποχρεωτικής εφαρμογής έως το τέλος του 2026, μεταβατική περίοδο χωρίς κυρώσεις και ουσιαστική ενημέρωση των επιχειρήσεων με πρακτικές οδηγίες.
Το υλικό της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και θα σταλεί τις επόμενες μέρες στους ενδιαφερόμενους.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σημαντικές αλλαγές και νέος κύκλος σεμιναρίων Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες 2026
  • Τοποθέτηση Γιάννη Ρούσσου στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ)
  • Έως 27 Φεβρουαρίου οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό ΕΦΕΤ για όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων
  • Κυκλάδες: Αυστηρό μήνυμα για την κρουαζιέρα - «Δεν θέλουμε μοντέλο Καραϊβικής» λέει το Επιμελητήριο (βίντεο)
  • Αίτημα Παράτασης Υποχρεωτικής Απογραφής των επιχειρήσεων στο OpenBusiness
  • Επιμελητήριο Κυκλάδων: Αυστηρό μήνυμα για την κρουαζιέρα