Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύκονος: 15.000 ευρώ ενοίκιο για 45 τετραγωνικά!

29 Απριλίου 2018 00:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μύκονος: 15.000 ευρώ ενοίκιο για 45 τετραγωνικά!

test2

test2

Τα τρελά λεφτά που ζητούν οι Μυκονιάτες για να νοικιάσουν τα δωμάτια τους σε εργαζόμενους και τουρίστες: 2.500 ευρώ το μήνα για ισόγειο δυο υπνοδωματίων - Ταρίφα 3.000 «το κεφάλι» για ενοικίαση… κρεβατιού.

Σε άφθονο χρήμα μεταφράζεται για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στη Μύκονο η ενοικίαση τους. Είτε με τη σεζόν (6 μήνες) είτε με την βραδιά και μέσω της πλατφόρμας Airbnb, καταφέρνουν και τα δίνουν σε εξωφρενικές τιμές λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης.

Στις περισσότερες δε των περιπτώσεων , οι ιδιοκτήτες ζητούν αδιαπραγμάτευτα μπροστά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, οδηγώντας τους ενδιαφερόμενους- επί το πλείστον πρόκειται για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του νησιού, σε απόγνωση.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατίθενται στη Μύκονο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της δασκάλας στο Ά Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, θέμα το οποίο αναδείξαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ, βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των ενοικίων σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το νησί.

Και πώς να ανταπεξέλθουν όταν το κόστος του ενοικίου ξεπερνά ακόμη και τον μισθό τους;
Ψάχνοντας στο site της Χρυσής Ευκαιρίας, εντοπίσαμε ισόγεια γκαρσονιέρα 25 τ.μ που νοικιάζεται έναντι 1.100 ευρώ το μήνα, ήτοι 6.600 ευρώ τη σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι για τους υπόλοιπους έξι μήνες ο ενοικιαστής είναι αναγκασμένος να αναζητήσει νέα στέγη.

www.protothema.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet