Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθησαν τριάντα πέντε (35) άτομα για διευκόλυνση και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

27 Ιουλίου 2020 14:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνελήφθησαν τριάντα πέντε (35) άτομα για διευκόλυνση και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

test2

test2

Συνελήφθησαν τριάντα πέντε (35) άτομα για διευκόλυνση και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου 2020, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά τριάντα πέντε αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση αλλοδαπών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Θήρας, δεκαέξι αλλοδαποί (πέντε άνδρες και έντεκα γυναίκες) ηλικίας από 18 έως 50 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας, καθώς και με στοιχεία τρίτων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Αυστρία.

Επιπλέον συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός διότι όπως προέκυψε συνόδευε 16χρονη αλλοδαπή καθοδηγώντας αυτή να επιβιβασθεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, έντεκα αλλοδαποί (δέκα άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 16 έως 41 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Ελβετία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, πέντε αλλοδαποί (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 20, 26, 28, 35 και 37 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, το Λονδίνο και την Γαλλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί (μία γυναίκα και ένας άνδρας) ηλικίας 37 και 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet