Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθησαν 17 αλλοδαποί για διευκόλυνση και πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

15 Σεπτεμβρίου 2020 13:23

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν


το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου 2020, σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκαεπτά αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση αλλοδαπών, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

•    Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δέκα αλλοδαποί (πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες), οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας  και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Επιπλέον συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας διότι, όπως προέκυψε συνόδευε  αλλοδαπή γυναίκα ομοεθνή του, διευκολύνοντας την να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους προκειμένου να επιβιβασθεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

•    Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τέσσερις  αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Βέλγιο και τη Γερμανία.


•    Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο αλλοδαποί άνδρες, οι οποίος μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας με στοιχεία τρίτου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Ην. Βασίλειο και την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr