Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστυπάλαια: Κρανίου τόπος η παραλία «Χρυσή Άμμος» για να γίνει beach bar

27 Ιουνίου 2022 17:17

Το μέγεθος της ζημιάς σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αστυπάλαιας κατέγραψαν σε βίντεο και φωτογραφίες κάτοικοι του νησιού - Παρέμβαση από το υπουργείο Πολιτισμού

Το αποτέλεσμα μετά το ισοπεδωτικό πέρασμα των σκαπτικών μηχανημάτων κατέγραψαν σε βίντεο και φωτογραφίες κάτοικοι της Αστυπάλαιας, αποτυπώνοντας το μέγεθος της ζημιάς σε μια από τις ομορφότερες παράλιες του νησιού.

Η παρέμβαση στην Χρύση Άμμο οφείλεται στην απόφαση της δημοτικής Αρχής να δώσει προέγκριση για την εκμίσθωση της Χρυσής Άμμου, μιας από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες του νησιού, η οποία «θυσιάστηκε» στο βωμό του κέρδους με την προοπτική να λειτουργήσει επιχείρηση με water sports, ωστόσο οι εργασίες που έγιναν στην παράλια μαρτυρούν ότι ο φερόμενος εκμισθωτής σκοπεύει να λειτουργήσει και beach bar.

 
Αστυπάλαια


Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη παραλία, με απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, απαγορεύεται σε κατοίκους και τουρίστες ακόμη και να απομακρύνουν την άμμο. Χρυσή Άμμος είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά της: μια χρυσή αμμουδιά, σπάνια για τα δεδομένα του νησιού, όπου κυριαρχεί το ψιλό βότσαλο και η χοντρή άμμος. Το χρώμα της θεωρείται μοναδικό και γι' αυτό οι αρχαιολογικές υπηρεσίες έχουν χαρακτηρίσει την παραλία προστατευόμενη. 
Ωστόσο, ο Δήμος Αστυπάλαιας, άγνωστο γιατί, προχώρησε στην προέγκριση για την εκμίσθωση της παραλίας με άδεια για καντίνα και ξαπλώστρες και πλέον ο ενοικιαστής περιμένει την προέγκριση από την Κτηματική και την αρχαιολογική υπηρεσία για να προχωρήσει στην διαμόρφωση της.

Ο ιδιοκτήτης πήγε με μπουλντόζες και το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε σήμα διακοπής εργασιών

«Η παραλία βγήκε κανονικά σε πλειστηριασμό και ο μοναδικός πλειοδότης χωρίς να χάσει χρόνο πήγε με μπουλντόζες και γκρέιντερ και ισοπέδωσαν τον χώρο για να κάνουν το beach bar. Δεν ξέρουμε ποιος ή ποιοι την πήραν» λένε στο protothema.gr κάτοικοι του νησιού.

PHOTO-2022-06-27-16-22-08-_1_
PHOTO-2022-06-27-16-22-09


 
Στις 21/6/2022 υπήρξε παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς εκδόθηκε σήμα για διακοπή των εργασιών στη Χρυσή Άμμο, το οποίο και κοινοποιήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα