Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Νάξος στο επίκεντρο διεθνών και βρετανικών ΜΜΕ

07 Οκτωβρίου 2022 14:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΝΑΞΟΣ
Η Νάξος στο επίκεντρο διεθνών και βρετανικών ΜΜΕ

test2

test2

Σημαντικά βρετανικά και διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τη Νάξο στο πλαίσιο των προσπαθειών και των επαφών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ταξιδιωτικούς συντάκτες και έγκυρους παράγοντες του τουρισμού, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ.

Η Νάξος που βρέθηκε πρόσφατα στην κορυφή των προτεινόμενων προορισμών του TravelWeekly για τους repeatersαπό το εξωτερικό, απέσπασε μία εξίσου σημαντική διάκριση ως ένα από τα νησιά που πρωταγωνιστούν στη γαστρονομική «σκηνή» της Ελλάδας σύμφωνα με το Βρετανικό NationalGeographicTraveller. https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2019/10/nine-greek-islands-for-globetrotting-gastronomes. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό κατατάσσει τη Νάξο στη 2η θέση της λίστας που περιλαμβάνει εννιά νησιά, αναφέροντας πως «το μεγαλύτερο και πιο πράσινο από τα νησιά των Κυκλάδων, η Νάξος ήταν πάντα αυτάρκης όσον αφορά στην κουζίνα της. Χάρη στο εύφορο έδαφος, το νησί φημίζεται για τους καρπούς, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμαρίσιο μέλι του, ενώ παράγει επίσης μεγάλη ποικιλίααπό τυριά, όπως η γραβιέρα, η κοπανιστή και το αρσενικό».

Η προβολή σε διεθνή μέσα αναμένεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον ως αποτέλεσμα προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής του Δήμου με στόχο τη δημιουργία ταξιδιωτικής αρθρογραφίας στη δημοφιλή εφημερίδα The Sun που προσεγγίζει εκατομμύρια ταξιδιώτες.

«Η εφετινή τουριστική σεζόν επιβεβαιώνει με εντυπωσιακό τρόπο τη δυναμική του προορισμού μας. Για την περίοδο Μάιο - Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση 7,3% ακτοπλοϊκών αφίξεων σε σχέση με το 2019, ενώ το ενδιαφέρον διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα για όλο τον Σεπτέμβριο και συνεχίζεται για μέρος του Οκτωβρίου. Μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά λόγω ενεργειακού κόστους και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση και επανάπαυση. Είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση των τουριστών από το εξωτερικό και κυρίως από Αμερική, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Σκανδιναβία, Αυστρία, Γερμανία, και άλλες αγορές για διακοπές που εμπλουτίζουν το μοντέλο ήλιος – θάλασσα με γαστρονομία, δραστηριότητες, αρχαία μνημεία, πύργους, τοπικές παραδόσεις, γραφικά χωριά και islandhopping στις πάντα δημοφιλείς Μικρές Κυκλάδες», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νάξος: Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες του Super Runner Jet - Αποκολλήθηκε η άγκυρα (βίντεο)
  • Συλλήψεις σε Θήρα, Νάξο και Κύθνο
  • Τι συμβαίνει με τις νεκρές χελώνες που εντοπίζονται συνέχεια στη Νάξο
  • Ιδιοκτήτης καθαριστηρίου στη Νάξο: Του ήρθε λογαριασμός νερού 39.752 ευρώ (βίντεο)
  • Συλλήψεις σε Μύκονο και Νάξο
  • 59χρονος υπάλληλος του Δήμου Νάξου βρέθηκε απαγχονισμένος