Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλάδες: Με άγριες διαθέσεις «έρχεται» στα νησιά η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»! – Θυελλώδεις βοριάδες και «βουτιά» του υδράργυρου…

03 Φεβρουαρίου 2023 16:57

Η πρώτη σφοδρή κακοκαιρία του φετινού χειμώνα θα κάνει «ποδαρικό» το επόμενο 24ωρο οπότε και ψυχρές βόρειες αέριες μάζες θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά 10 – 12 βαθμούς και θα φέρουν χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» όπως έχει ονομαστεί, θα επιδεινώσει το καιρικό σκηνικό και στα νησιά των Κυκλάδων που θα δοκιμαστούν από δριμύ κύμα ψύχους.

Από το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, ο καιρός στις Κυκλάδες θα γίνει γενικά άστατος. Χαρακτηριστικό της αστάθειας, θα είναι οι βροχοπτώσεις, το χιονόνερο, το χιόνι στα ορεινά και πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η διάρκεια του ασταθούς καιρικού σκηνικού θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Κυριακής 5/2, θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι και από το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας θα πνέουν θυελλώδεις με ένταση έως 10 μποφόρ. Οι βοριάδες θα παραμείνουν ισχυροί, και από τη Δευτέρα 6/2 μέχρι την Πέμπτη 9/2 θα έχουν ένταση 7 – 9 μποφόρ.

Από το απόγευμα της Κυριακής, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στις Κυκλάδες φθάνοντας τους 4 – 5 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, η αίσθηση του ψύχους στα νησιά θα είναι δριμεία αγγίζοντας τους 1 ή 2 βαθμούς υπό το μηδέν!

Τη Δευτέρα το μεσημέρι προβλέπεται ελάχιστη άνοδος της θερμοκρασίας, ωστόσο, μέχρι και την Πέμπτη, οι μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές δεν θα ξεπερνούν τους 7 – 8 βαθμούς Κελσίου. Στη διάρκεια της νύχτας και κυρίως τα ξημερώματα όλων αυτών των ημερών ( Δευτέρα – Πέμπτη) ο υδράργυρος θα πέφτει σε τιμές υπό το μηδέν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα