Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Α/Ψ σκάφος στη Μύκονο με έντεκα Γερμανούς επιβαίνοντες

24 Ιουλίου 2024 17:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΜΥΚΟΝΟΣ
Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Α/Ψ σκάφος στη Μύκονο με έντεκα Γερμανούς επιβαίνοντες

test2

test2

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη ενός θαλαμηγού-αναψυχής (Θ/Γ-Α/Ψ) σκάφους, με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Γερμανίας), σε δυσχερή θέση λόγω μηχανοηλεκτρολογικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ψαρρού της Μυκόνου.

Το Θ/Γ-Α/Ψ βρισκόταν αγκυροβολημένο στην περιοχή και παρασυρόταν στα βράχια, λόγω απαγκίστρωσης της άγκυράς του. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα (01) επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος, καθώς και ένα (01) ρυμουλκό (Ρ/Κ) προς παροχή συνδρομής. Το Θ/Γ-Α/Ψ, με τη συνδρομή του ρυμουλκού, απομακρύνθηκε από την βραχώδη ακτή και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα του νέου λιμανιού της Μυκόνου, με τη συνοδεία του Ρ/Κ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συλλήψεις σε Μύκονο και Σύρο
  • Έγκριση υλοποίησης τριών Μονάδων Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης και Ανάκτησης Αποβλήτων σε Σύρο, Πάρο και Μύκονο, ως έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 157,2 εκ. ευρώ
  • Θάνατος άνδρα στη Μύκονο
  • Συλλήψεις σε Μύκονο και Θήρα
  • Κωνσταντίνος Βασάλος & Δανάη Βαρθολομάτου: Ξέγνοιαστες στιγμές στη Μύκονο για το ζευγάρι
  • Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Μύκονο