Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία στις 24 και 25 Οκτωβρίου

23 Οκτωβρίου 2024 17:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  • ΠΑΡΟΣ
  • ΠΛΟΙΑ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία στις 24 και 25 Οκτωβρίου

test2

test2

Παρατείνεται η απεργία στα πλοία ύστερα από νέα απόφαση της ΠΝΟ – Τι ζητούν οι ναυτικοί.

Την προκήρυξη νέας πανελλαδικής 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων της ακτοπλοΐας, αποφάσισε ομόφωνα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ. Οι ναυτεργατικές οργανώσεις πραγματοποίησαν σήμερα συγκεντρώσεις στο λιμάνι του Πειραιά και ενημερωτικές συσκέψεις στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Ο γγ της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι πέραν του θέματος που αφορά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υπάρχουν επιπλέον ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς, όπως οι μειωμένες συνθέσεις στα πλοία κατά τη χειμερινή περίοδο, από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Ν. 4150 που διέπει την τετράμηνη δρομολόγηση των Ε/Γ-Ο/Γ Ταχυπλόων Σκαφών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ναυτικών εργάζεται 6-7 μήνες τον χρόνο, αλλά το εισόδημα διαιρείται δια 12 μήνες. Ταυτόχρονα, βάσει των απαγορευτικών προϋποθέσεων που ισχύουν, είναι ελάχιστοι αυτοί που δικαιούνται το επίδομα ανεργίας από το ΓΕΝΕ, το οποίο κυμαίνεται στα 350 ευρώ» είχε επισημάνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών.

Ο γγ της ΠΝΟ δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, παρά το γεγονός ότι τα ναυτεργατικά σωματεία προχώρησαν σε ελέγχους που αφορούν παραβάσεις του μέγιστου ορίου απασχόλησης των πληρωμάτων, με προεξάρχουσα τις ειδικότητες των θαλαμηπόλων, των μαγείρων και των οικονομικών αξιωματικών, υπάρχουν αυτή τη στιγμή εταιρείες που οφείλουν χρήματα από υπερωριακή απασχόληση. Επίσης, δήλωσε ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας, ως προς τα θέματα αυτά τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος» και ότι έχει ζητηθεί ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025, με αυξήσεις 12%, ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος: Προς επίλυση το θέμα των επαγγελματιών εστίασης στο νησί
  • Πάρος: Live o Γιάννης Γρόσης την Κυριακή 08/06
  • Πάρος: Ανέλκυση θαλαμηγού με πλωτό γερανό μετά από ναυτικό ατύχημα στη Νάουσα (Βίντεο)
  • Πάρος: Συνεδρίαση Κοινότητας Νάουσας
  • Θ. Μαρινόπουλος: Εσού... του ιδίου
  • Συλλήψεις σε Μύκονο και Θήρα