Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεμοθύελλα, και όχι …βλάβη φάρου, εμπόδισε το Blue Star Delos να δέσει στη Νάξο (Βίντεο)

29 Δεκεμβρίου 2024 17:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  • ΝΑΞΟΣ
  • ΠΛΟΙΑ
Ανεμοθύελλα, και όχι …βλάβη φάρου, εμπόδισε το Blue Star Delos να δέσει στη Νάξο (Βίντεο)

test2

test2

Η ανεμοθύελλα και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι της Νάξου το απόγευμα του Σαββάτου ήταν οι αποκλειστικοί λόγοι που το Blue Star Delos δεν κατάφερε να δέσει, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή στο naxostimes.gr, παρά τις φήμες, η βλάβη στον φάρο του λιμανιού δεν ήταν η αιτία που το πλοίο δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι του νησιού.

Το πρόβλημα του λιμανιού

Το λιμάνι της Νάξου είναι παλαιό και σχεδόν πάντα παρουσιάζει δυσκολίες προσέγγισης για τους καπετάνιους, ειδικά σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, είτε πρόκειται για βόρειους είτε για νότιους ανέμους. Σημειώνεται ότι μπορεί τα σύγχρονα πλοία να διαθέτουν τεχνολογία για ασφαλή πρόσδεση, όμως οι συνθήκες στο λιμάνι του νησιού είναι εξαιρετικά αντίξοες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συλλήψεις σε Νάξο και Θήρα
  • Κυκλάδες, Πάρος: Καιρική επιδείνωση με βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας (Βίντεο)
  • Αποτελέσματα στοχευμένων αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2025
  • Άσκηση ετοιμότητας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση Τεχνολογικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης σε βιομηχανική εγκατάσταση στη Σύρο
  • Συλλήψεις στη Μύκονο
  • Η Ε.Α.Σ. Νάξου χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να καταπολεμήσει την παράνομη «ναξοποίηση» πατατών!