Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ψηφιακός χάρτης με τα ασφαλή καταφύγια σε Σαντορίνη και Αμοργό -Σε λειτουργία η πλατφόρμα mysafetyplan.gov.gr

05 Φεβρουαρίου 2025 16:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • MYSAFETYPLANGOVGR
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  • ΑΜΟΡΓΟΣ
  • ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ
Ο ψηφιακός χάρτης με τα ασφαλή καταφύγια σε Σαντορίνη και Αμοργό -Σε λειτουργία η πλατφόρμα mysafetyplan.gov.gr

test2

test2

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε τη λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας mysafetyplan.gov.gr, για ασφαλή καταφύγια, με αφορμή και την σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη και Αμοργό.

Η πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο ενημέρωσης και καθοδήγησης των πολιτών σε περιπτώσεις σεισμού και άλλων φυσικών καταστροφών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι πολίτες μπορούν να εντοπίσουν ασφαλείς χώρους προσωρινής συγκέντρωσης (καταφύγια) σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νησιωτικών περιοχών.


Ο Διαδικτυακός Χάρτης Ασφαλών Χώρων είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται: 

Προσβασιμότητα: Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη διαδικτυακά, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση εφαρμογής. Αρκεί η επίσκεψη στην ιστοσελίδα mysafetyplan.gov.gr.
Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο: Ο χάρτης εμφανίζει όλες τις εγκεκριμένες τοποθεσίες προσωρινής φιλοξενίας πολιτών (καταφύγια), όπως έχουν οριστεί από την Πολιτική Προστασία, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Σταδιακή αναβάθμιση: Στο προσεχές διάστημα θα εμπλουτιστεί με πρόσθετες οδηγίες και ενημερωτικό υλικό για διάφορες κατηγορίες φυσικών καταστροφών.
Επιπλέον, έχει υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να  εξασφαλιστούν οι τηλεπικοινωνίες ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες. 

xartis katafygia
Πιο συγκεκριμένα μέσω: 

Συνεργασίας με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους: Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Nova, μεριμνά ώστε οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να τοποθετήσουν κινητές μονάδες και γεννήτριες στις περιοχές που πλήττονται ή είναι πιθανό να πληγούν από έντονη σεισμική ή άλλη φυσική δραστηριότητα. Ήδη έχουν μεταφερθεί σε Σαντορίνη, Ανάφη, Αμοργό και Ίο. Στόχος είναι να παραμείνουν οι τηλεπικοινωνίες αδιάλειπτες ακόμη και σε συνθήκες διακοπής ρεύματος.
Ο HellasSat έχει προετοιμάσει την κινητή μονάδα για δορυφορικές επικοινωνίες η οποία θα μεταφερθεί στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η νέα υπηρεσία mysafetyplan.gov.gr αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής της πολιτείας για την πρόληψη, την ασφάλεια και την άμεση ενημέρωση των πολιτών. Ο έγκαιρος προγραμματισμός, η γρήγορη καθοδήγηση και η βελτιωμένη επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς αλλά και τους πολίτες, μπορούν να σώσουν ζωές και να περιορίσουν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η Μαρία Λεκάκη ποζάρει με θέα την Αμοργό
  • Αμοργός: Επίσκεψη Παπασταύρου σε σημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος
  • Σχέδιο κατά της υπεραλίευσης στην Αμοργό (βίντεο)
  • Tα εύσημα των FT στους ψαράδες της Αμοργού: Το σχέδιό τους που μπορεί να σώσει τη Μεσόγειο από την υπεραλίευση
  • Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω» από την ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή πολλαπλών επιπέδων σε ημερόπλοια της Σαντορίνης
  • Έχει επισκεφθεί 90 νησιά του Αρχιπελάγους - Σαντορίνη και Πάρος άφησαν βαθύ στίγμα και καθόρισαν την ταξιδιωτική του περιπλάνηση (βίντεο)