Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνολικά αυξημένος ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης: Αύξηση σε Μύκονο - μείωση σε Σαντορίνη

28 Μαϊος 2025 13:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΤΖΙΡΟΣ
  • ΑΥΞΗΣΗ
  • ΜΥΚΟΝΟΣ
  • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Συνολικά αυξημένος ο τζίρος καταλυμάτων και εστίασης: Αύξηση σε Μύκονο - μείωση σε Σαντορίνη

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Aύξηση τζίρου καταλυμάτων και εστίασης σημειώθηκε το Α’ τρίμηνο 2025, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου των Καταλυμάτων (κλάδος 55 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2025 ανήλθε σε 488.405 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2024, όπου είχε ανέλθει σε 454.470 χιλ. ευρώ.
Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδος 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2025 ανήλθε σε 1.843.912 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 7,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο
2024, όπου είχε ανέλθει σε 1.996.044 χιλ. ευρώ.
Γράφημα 1. Εξέλιξη Τριμηνιαίου Κύκλου Εργασιών (σε χιλ. €) για το σύνολο των επιχειρήσεων στον κλάδο των Καταλυμάτων και στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης 

grafima katalymata estiasi

Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων (κλάδος 55 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2024 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2025 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2024 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (40,0%) και η μικρότερη αύξηση (7,0%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (22,0%).


Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδος 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2024 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο 2025 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο 2024 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (36,1%) και η μικρότερη μείωση (1,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (35,6%).

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Kακοκαιρία Adel: Μεγάλες ζημιές στη Σαντορίνη - Κατολισθήσεις, πλημμύρες και κατάρρευση τοιχίου (βίντεο)
  • Αεροδιακομιδές ασθενών από Σύρο και Σαντορίνη
  • Νέος Κτηριακός χώρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου στον Όρμο
  • Basket League: Τη νίκη ο Παναθηναϊκός, τις εντυπώσεις η Μύκονος (βίντεο)
  • Τι προκάλεσε τους χιλιάδες σεισμούς στη Σαντορίνη στις αρχές της χρονιάς (βίντεο)
  • Ίχνη μολύβδου από τη Σαντορίνη εντοπίστηκαν στο Παγγαίο: Νέα ανασκαφικά δεδομένα από την Τούμπα Οφρυνίου