Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο

02 Ιουλίου 2025 11:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ
  • ΜΥΚΟΝΟΣ
Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο

test2

test2

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου, ότι ένα επαγγελματικό-τουριστικό-ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος, ελληνικής σημαίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (1 υπήκοος Αυστρίας, 1 υπήκοος Γερμανίας και 1 υπήκοος ΗΠΑ), παρουσίασε βλάβη στο πηδάλιο, ενώ βρισκόταν έξω από τον νέο λιμένα Μυκόνου.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν το ρυμουλκό (Ρ/Κ) σκάφος ¨KARAPIPERIS NEW GENERATION¨ Ν.Π. 11876 και το επαγγελματικό-τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος ¨ΣΑΝΦΩΣ 2¨ Ν.Π. 6547, προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία των ανωτέρω σκαφών, στην μαρίνα του νέου λιμένα Μυκόνου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ξεσήκωσε τη Μύκονο η Έφη Θώδη - Ξεσάλωσε ο Λάκης Γαβαλάς με την παρέα του (βίντεο)
  • Συλλήψεις σε Μύκονο και Θήρα
  • Σημαντικό πλήγμα στα κανάλια διοχέτευσης ναρκωτικών πέτυχε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου
  • Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Μυκόνου
  • Συλλήψεις στη Μύκονο
  • Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου