Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίντεο: Διαλύθηκε πανηγύρι στην Αμοργό, νεαροί φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», έκοψαν το ρεύμα όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο»

27 Ιουλίου 2025 21:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΜΟΡΓΟΣ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Βίντεο: Διαλύθηκε πανηγύρι στην Αμοργό, νεαροί φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», έκοψαν το ρεύμα όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο»

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η κατάσταση ξέφυγε όταν, όπως καταγγέλλουν οι παρευρισκόμενοι, οι νεαροί έβγαλαν εκτός λειτουργίας τα μικρόφωνα για να σταματήσουν το γλέντι - Ακολούθησαν μικροεπεισόδια στο λιμάνι των Κατάπολων

Μια νύχτα που ξεκίνησε με παραδοσιακή μουσική και χορό για τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, μετατράπηκε ξαφνικά σε πεδίο έντασης και επεισοδίων, όταν ομάδα αναρχικών παρενέβη κατά τη διάρκεια του γλεντιού που πραγματοποιούνταν στα Κατάπολα, στο νησί της Αμοργού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που ήταν παρόντες, το γλέντι είχε διοργανωθεί στο πλαίσιο της γιορτής της «ψημένης», μιας παραδοσιακής τελετής που τιμάται κάθε χρόνο και αποτελεί θεσμό για την τοπική κοινωνία. Στο μουσικό σχήμα συμμετείχαν ο Ψαθάς ο Ατσάς (με βιολί), ο Αντώνης Γιαννακός, καθώς και οι λαουτάρηδες Μανώλης Νομικός και Μανώλης Δεσποτίδης, σε μια βραδιά που συνδύαζε μελωδίες του τόπου με ζωντάνια και κοινό συναίσθημα.

Γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, η γιορτή διακόπηκε αιφνιδιαστικά, όταν ομάδα νεαρών, οι οποίοι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαμένουν στο τοπικό κάμπινγκ, εμφανίστηκαν κρατώντας παλαιστινιακή σημαία και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, όπως «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «free free Palestine».

Η παρέμβασή τους προκάλεσε ένταση, καθώς επιχείρησαν να επιβάλουν την παρουσία και τα συνθήματά τους, αδιαφορώντας για τη φύση της εκδήλωσης. Τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ψαθάς από το μικρόφωνο αντέτεινε με τη φράση «λευτεριά στην Κύπρο μας», γεγονός που εξόργισε την ομάδα των αναρχικών, οι οποίοι άρχισαν να τον αποκαλούν φασίστα και επιχείρησαν να διακόψουν τη μουσική.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν, όπως καταγγέλλουν οι παρευρισκόμενοι, οι αναρχικοί έκοψαν το ρεύμα, βγάζοντας εκτός λειτουργίας τα μικρόφωνα και τον ήχο, προκειμένου να μην συνεχιστεί το γλέντι.

Μέσα στο σκοτάδι, ξεκίνησε πανδαιμόνιο: κάτοικοι και παρευρισκόμενοι έσπευσαν να προστατεύσουν τα παιδιά, τα μουσικά όργανα και τα μηχανήματα, ενώ δεν έλειψαν οι χειροδικίες και η γενικευμένη σύρραξη.

Στο σημείο επενέβησαν άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι, όπως περιγράφεται, δέχθηκαν και οι ίδιοι επίθεση, αλλά και αντεπιτέθηκαν για να ελέγξουν την κατάσταση. Τελικά, με την παρέμβαση ψυχραιμότερων και καθώς τα μουσικά όργανα είχαν ήδη μαζευτεί, η εκδήλωση διαλύθηκε βίαια.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Τρία νέα σημαντικά αθλητικά έργα στις Κυκλάδες
  • Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. Στάθη Μπαρμπούνη
  • «Έμπα στον Κύκλο» – Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Κυκλικής Οικονομίας στα Σχολεία της Τήνου
  • Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Η Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου εκλέχθηκε στην ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. - Τα συνολικά αποτελέσματα
  • Επιστήμονες αποκαλύπτουν ότι η κίνηση του μάγματος κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας προκάλεσε την έντονη σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη – Αμοργό