Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλάδες - ΑΑΔΕ: Τέσσερις εταιρείες ενοικίασης οχημάτων στην Πάρο και δύο στη Μήλο δεν είχαν εκδόσει αποδείξεις 18.000 ευρώ

11 Αυγούστου 2025 12:59
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  • ΕΛΕΓΧΟΙ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΑ
  • ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Κυκλάδες - ΑΑΔΕ: Τέσσερις εταιρείες ενοικίασης οχημάτων στην Πάρο και δύο στη Μήλο δεν είχαν εκδόσει αποδείξεις 18.000 ευρώ

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ προέκυψε ότι τέσσερις εταιρείες ενοικίασης οχημάτων στην Πάρο και δύο στη Μήλο δεν είχαν εκδόσει αποδείξεις 18.000 ευρώ!

Συνεχίζονται και τον Αύγουστο οι μαζικοί και σαρωτικοί έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε όλους τους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς, στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Θέρος.


Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιβάλλουν πρόστιμα και λουκέτα δύο και πλέον ημερών, όπου διαπιστώνουν παραβάσεις, σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων. H προσέγγιση των ελέγχων είναι συνδυαστική, με τους ελεγκτές να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις στις επιχειρήσεις, να κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία από τα POS και τις ταμειακές, να τα αντιπαραβάλλουν με τα στοιχεία του myDATA, που λαμβάνουν online διαρκώς και των δηλώσεων ΦΠΑ.

Η προσέγγιση αυτή τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν και παλαιότερες χρήσεις.

Ενδεικτικά:

Στη Μύκονο, κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης δεν είχε κόψει αποδείξεις - για το 2021 και 2022 - 107.000 ευρώ, εισπράττοντας και μη αποδίδοντας ΦΠΑ 26.000 ευρώ. Επιβλήθηκε πρόστιμο 13.000 ευρώ και κλείσιμο για δύο ημέρες.

Στη Μύκονο, ιταλικό εστιατόριο δεν είχε εκδώσει το 2021 μία απόδειξη, 28.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 4.000 ευρώ. Το πρόστιμο είναι 2.000 ευρώ, συνοδευόμενο από 48ωρο λουκέτο.

Αντίστοιχα λουκέτα και πρόστιμα επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις εστίασης σε Αστυπάλαια, Ηράκλειο, Χανιά και Λέσβο.

Φοροδιαφυγή εντοπίζεται και σε επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων και μοτοσυκλετών. Τέσσερις στην Πάρο και δύο στη Μήλο δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις 18.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 4.350 ευρώ, και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα και ειδικές χρηματικές ποινές.

caranddriver.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Με αμερικανικό μοντέλο οι φορο-έλεγχοι - Ποιοι είναι στο στόχαστρο
  • Κυκλάδες: Εγκατάλειψη ΕΣΥ – “Οι συγγενείς αναγκάζονται να συναινέσουν σε διακομιδές χωρίς γιατρό”
  • Νάξος: Ζητείται από επιχείρηση υπάλληλος
  • Πολιτική εκδήλωση και κοπή πίτας για τη Ν.Δ. στη Σύρο, με κεντρικό ομιλητή τον Βασίλη Σπανάκη
  • Πρόστιμα 1,05 εκατ. ευρώ σε 5 μεγάλες εταιρείες για υπέρβαση πλαφόν στο περιθώριο κέρδους
  • Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπορικού Ναυτικού Κυκλάδων