Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζια: Ένας νεκρός από γαστρεντερίτιδα - 80 περιστατικά προσέρχονται στο ιατρείο καθημερινά

22 Αυγούστου 2025 10:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΤΖΙΑ
  • ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ
  • ΝΕΚΡΟΣ
Τζια: Ένας νεκρός από γαστρεντερίτιδα - 80 περιστατικά προσέρχονται στο ιατρείο καθημερινά

test2

test2

Σύμφωνα με γιατρούς καθημερινά προσέρχονται στο ιατρείο της Τζιας περί τα 80 περιστατικά (από 10-20 τις προηγούμενες χρονιές)

SOS εκπέμπουν οι γιατροί της Τζιας εξαιτίας των εκατοντάδων περιστατικών γαστρεντερίδας που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο νησί. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ασθενείς προσέρχονται κατά δεκάδες στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας, με διάρροια, έμετο και κοιλιακό άλγος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνυπάρχει πυρετός.

Ένας νεκρός
Από τα συμπτώματα της νόσου, την περασμένη εβδομάδα έχασε τη ζωή του ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος ήταν παραθεριστής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση της υγείας του και δεν προσήλθε εγκαίρως στο Ιατρείο, με αποτέλεσμα να καταλήξει (πιθανότατα από αφυδάτωση) πριν προλάβουν οι γιατροί να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

80 περιστατικά καθημερινά
Σύμφωνα με γιατρούς, καθημερινά προσέρχονται στο Ιατρείο του νησιού περί τα 80 περιστατικά (από 10 – 20 τις προηγούμενες χρονιές) με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ το φαρμακείο του νησιού έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες περισσότερους από 1.500 ασθενείς προκειμένου να προμηθευτούν παυσίπονα, αντιδιαρροϊκά και άλλα φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Οι τέσσερις γιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (μία γενική ιατρός, μία παιδίατρος και δύο αγροτικοί) εργάζονται νυχθημερόν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοφανή, για το νησί, κατάσταση, ενώ έχουν ενημερώσει σχετικά τόσο την αντίστοιχη Υγειονομική Περιφέρεια, όσο και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που έχει προκαλέσει έξαρση της γαστρεντερίτιδας στο νησί, ενώ εκτιμούν ότι τα κρούσματα ήταν πολλαπλάσια αφού στο ιατρείο προσέρχονται μόνο τα βαριά περιστατικά.

tovima.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός - Βρέθηκε μαχαιρωμένος στο κρεβάτι του - Τον εντόπισε ο εργοδότης του
  • Λάρισα: Νεκρός ο 53χρονος που εγκλωβίστηκε για 12 ώρες σε σπηλιά – Έψαχνε για θησαυρό (Βίντεο)
  • Άνδρος: Εντοπίστηκε νεκρός ψαροντουφεκάς - Συνελήφθη 43χρονος φίλος του (βίντεο)
  • Άνδρος: Εντοπίστηκε νεκρός 54χρονος ψαροντουφεκάς -Αγνοούνταν από την Πέμπτη
  • Στο εκπαιδευτικό του ταξίδι σκοτώθηκε ο 20χρονος ναυτικός του Blue Star Chios - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα (βίντεο)
  • Νεκρός 20χρονος ναυτικός που εγκλωβίστηκε σε συρόμενη πόρτα σε γκαράζ πλοίου (βίντεο)