Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο Studium Historicorum Ecclesiasticorum

29 Αυγούστου 2025 09:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • STUDIUM HISTORICORUM ECCLESIASTICORUM
  • ΝΑΞΟΣ
Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο Studium Historicorum Ecclesiasticorum

test2

Με επιστημονική πληρότητα και πνευματική εμβάθυνση ολοκληρώθηκαν στις 28 Αυγούστου 2025 οι εργασίες της ενδέκατης θερινής συνάντησης του Studium Historicorum Ecclesiasticorum, που πραγματοποιήθηκε στην Πλάκα Νάξου, στις Κατασκηνώσεις «Άγιος Κοσμάς» της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση 1000 ετών από τον θάνατο του Βασιλείου Β΄ του Μακεδόνα (†1025), με γενικό θέμα: «Βασίλειος Β΄ (976–1025), η χιλιετής παρακαταθήκη· Βασιλεύς Ρωμαίων και η Θεία Τάξις της Ρωμανίας»

ecclesiasticorum1

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε με θερμά και πατρικά λόγια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος εξήρε τη σημασία του θεσμού και το πνευματικό έργο του Studium.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και νέοι επιστήμονες από τα πεδία της Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Μέσα από ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες και επιστημονικό διάλογο, αναδείχθηκαν πτυχές του εκκλησιαστικού και γεωπολιτικού ρόλου του Βασιλείου Β΄, καθώς και η διαχρονική πρόσληψή του στην Ορθόδοξη μνήμη.

ecclesiasticorum2

Το Studium συνεχίζει να καλλιεργεί την επιστημονική σκέψη και τη θεολογική συνείδηση, αποτελώντας ζωντανό κύτταρο αναστοχασμού και εκκλησιαστικής παιδείας.

orthodoxianewsagency.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νάξος: Υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση και λειτουργία Δημοτικού Καταφυγίου Ζώων
  • Δηλώσεις Δ. Καπούνη στον ΑΝΤ1 για το «σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ» και τις αιτήσεις «μαϊμού» στη Νάξο (βίντεο)
  • Ηλεκτρική Διασύνδεση Κυκλάδων: στην τελική ευθεία ο εξηλεκτρισμός του τμήματος Σαντορίνη – Νάξος
  • Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 81η επέτειος της Απελευθέρωσης της Νάξου
  • Ο Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στη Νάξο, με κορυφαίες προσωπικότητες του Αθλητισμού, για τις διοργανώσεις «Naxos Run For the Cure 2025» και «Naxos Cup 2025»
  • Η Ελλάδα πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών για καλοκαιρινές διακοπές - Πάρος και Νάξος δημοφιλείς εναλλακτικοί προορισμοί