Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε. Λέκκας στο ΕΡΤnews για τον σεισμό στην Αμοργό: Δεν προκαλεί καμία ανησυχία – Είναι μέσα στο πρόγραμμα (βίντεο) Κύριο

15 Σεπτεμβρίου 2025 09:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΑΜΟΡΓΟΣ
  • ΣΕΙΣΜΟΣ
  • ΛΕΚΚΑΣ
Ε. Λέκκας στο ΕΡΤnews για τον σεισμό στην Αμοργό: Δεν προκαλεί καμία ανησυχία – Είναι μέσα στο πρόγραμμα (βίντεο)

test2

test2

Σεισμός 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί μεταξύ Άνυδρο και Αμοργού. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο 14χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, του ΕΡΤnews για τον σεισμό των 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί μεταξύ Ανύδρου και Αμοργού, δήλωσε ότι «δεν είναι καθόλου ανησυχητικός, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι αυτό που ουσιαστικά είχαμε προδιαγράψει μετά την μεγάλη κρίση τον Φεβρουάριο, ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα έχουμε τέτοιους σεισμούς 4,5 μέχρι και 5 ενδεχομένως Ρίχτερ χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή για την Σαντορίνη και τα γύρω νησιά».

Ο κύριος Λέκκας σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε πιο πολύ αισθητός στην Αμοργό. Σημείωσε δε, ότι ο σεισμός σημειώθηκε στον ευρύτερο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, το επίκεντρο του δηλαδή τοποθετείται σε αυτό το τόξο, που έχει σαν κέντρο την νήσο Άνυδρο, που είναι και το νησί που ήταν ουσιαστικά πολύ κοντά στα επίκεντρα των μεγάλων σεισμών, δηλαδή των 5,2 και 5,3.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι δεν αναμένονται μεγάλοι μετασεισμοί, σημειώνοντας ότι αυτοί θα είναι της τάξεως των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρή πιθανότητα να γίνει ένας μεγάλυτερος σεισμός της τάξεως των 4,5, αλλά δεν αποκλείεται και ένας μεγαλύτερος, δηλαδή 4,7 ή 4,8.

«Είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, μέσα στις εκτιμήσεις που έχουμε κάνει. Μετά την μεγάλη σεισμική δραστηριότητα, την πρωτόγνωρη σεισμική δραστηριότητα. Με 23.000 σεισμούς μέσα σε ένα μήνα», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σεισμός τώρα στην Εύβοια – Έγινε αισθητός και στην Αττική
  • Δήμαρχος Αμοργού: «Εργαζόμαστε με συνέπεια για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας» – Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  • Tα ρήγματα του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου από όπου προήλθαν τα 5,2 Ρίχτερ - Τι επισημαίνει η Δρ Εύη Νομικού
  • Σεισμός: Αυξημένη επιφυλακή σε Αττική, Εύβοια, σε ετοιμότητα 1η και 7η ΕΜΑΚ - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια.(Βίντεο)
  • Σεισμός στην Εύβοια: Ράφια τρίζουν και μπουκάλια σπάνε σε σούπερ μάρκετ την ώρα της δόνησης (Βίντεο)
  • Ισχυρός σεισμός αισθητός στην Αττική