Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Μυκόνου: Τι απαντά για τις αυξήσεις έως 1142% στους λογαριασμούς

05 Απριλίου 2026 22:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ
  • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
Δήμος Μυκόνου: Τι απαντά για τις αυξήσεις έως 1142% στους λογαριασμούς

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

“Σάλο” έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου οι υπέρογκες χρεώσεις που έχουν επιβληθεί από τη ΔΕΥΑ του νησιού στα τιμολόγια ύδρευσης, με τους λογαριασμούς να “φουσκώνουν”, μέχρι και κατά 1142% προκαλώντας έντονο αναβρασμό και σύγχυση στην τοπική κοινωνία.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2026, όπου οι κάτοικοι άρχισαν να λαμβάνουν λογαριασμούς που καλούσαν τους πολίτες να καταβάλλουν ποσά πολλαπλάσια αυτών που αντιστοιχούσαν στις προηγούμενες χρεώσεις τους. Το Mykonoslive.tv είχε αναδείξει το θέμα κάνοντας λόγο για εκατοντάδες κατοίκους του νησιού που κλήθηκαν να πληρώσουν ποσά που αντιστοιχούσαν στα διπλάσια και πλέον χρήματα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα για τη χρήση του δικτύου.

Οι ίδιες πληροφορίες είχαν κάνει λόγο για κάτοικο στην Άνω Μερά, όπου κλήθηκε να πληρώσει ποσό αυξημένο κατά 612% συγκριτικά με την προηγούμενη χρέωση, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν ξεχωριστή χρέωση ύψους 120% του συνόλου του προηγούμενου λογαριασμού για αποχέτευση, υποδομή που, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού μέσου, δεν διαθέτει το νησί.

Έτερη περίπτωση κατοίκου είχε καταγγείλει ότι η μέτρηση στο ρολόι είχε γίνει ύστερα από πέντε μήνες, ενώ συνήθως γινόταν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του τριμήνου, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να έρθει φουσκωμένος.

Η ΔΕΥΑ Μυκόνου με ανακοίνωσή της στις 15 Ιανουαρίου απέδωσε τις αυξήσεις σε κατ’ εξαίρεση πεντάμηνες χρεώσεις αντί των συνήθων τριμηνιαίων, καθυστέρηση που οφειλόταν σε εσωτερικές διοικητικές αλλαγές. Στην ίδια ανακοίνωση κάλεσε τους πολίτες να μην εξοφλήσουν τους λογαριασμούς αυτούς και να περιμένουν την έκδοση νέων. Σε όσες περιπτώσεις είχαν εξοφληθεί οι λογαριασμοί, τα ποσά που εξοφλήθηκαν θα αφαιρούνταν αυτόματα από τους επόμενους

Η ένταση επί των λογαριασμών ύδρευσης αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες μέρες, καθώς το ίδιο τοπικό μέσο γνωστοποίησε την ιστορία μιας κατοίκου της οποίας η χρέωση εκτοξεύθηκε κατά 1142%. Από τα 80€ στα οποία κυμαίνονταν οι λογαριασμοί της, αυξήθηκαν στο αστρονομικό ποσό των 914€. Στην περίπτωση της κατοίκου, παρά το μέγεθος της χρέωσης, εκείνη αποπλήρωσε το ποσό των 914€, φοβούμενη τη διακοπή της παροχής του νερού στο σπίτι της. Ωστόσο, ο επόμενος λογαριασμός παρ’ όλα αυτά περιείχε νέα χρέωση ύψους 400€.

Η κάτοικος αγανακτισμένη απευθύνθηκε στην αρμόδια υπηρεσία με τους υπαλλήλους της να απαντούν πως η μέτρηση του ρολογιού ήταν σωστή και πιθανόν να ευθύνεται κάποια διαρροή παρότι εκείνη τους εξήγησε ότι έφερε δύο υδραυλικούς, για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σωληνώσεις και ότι η κατοικία είναι ολοκαίνουργια.

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία:

Στον αντίποδα, πηγές από τη ΔΕΥΑ Μυκόνου που μίλησαν με το aftodioikisi.gr έδωσαν μια διαφορετική εικόνα ως προς την υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές αναφέρουν πως “μετά το λάθος που εντοπίστηκε από την ΔΕΥΑΜ στην έκδοση λογαριασμών που αφορούσε πεντάμηνο και όχι τρίμηνο, οι λογαριασμοί αυτοί ακυρώθηκαν και επανεκδόθηκαν με την σωστή διαδικασία. Για τους καταναλωτές που είχαν ήδη πληρώσει κόπηκε πιστωτικό το οποίο θα αφαιρούταν από τους επόμενους λογαριασμούς.”

Ως προς την περίπτωση της καταγγέλλουσας προσθέτει: “Στην συγκεκριμένη περίπτωση και αφού είχε ήδη πληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό του λογαριασμού ο οποίος ακυρώθηκε, το υδρόμετρο για το χρονικό διάστημα από 16 Νοεμβρίου 2025 έως 08 Δεκεμβρίου 2025 έδειξε κατανάλωση 269m3 (σ.σ κυβικά μέτρα), ενώ στην συνέχεια επανήλθαν οι λογικές για την περίοδο καταναλώσεις γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν οφείλονται οι μετρήσεις σε βλάβη του υδρομέτρου. Από το ποσό της κατανάλωσης αφαιρέθηκε το πιστωμένο ποσό και εκδόθηκε ο νέος λογαριασμός.”

Μάλιστα, καταλήγοντας η πηγή σημείωσε πως “η ΔΕΥΑΜ δεν κλήθηκε να διαπιστώσει κάποιου είδους διαρροή”.

aftodioikisi.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δ. Καπούνης: «Αυξημένες οι τιμές των λιπασμάτων λόγω του πολέμου κι έρχονται κι άλλες αυξήσεις!» (βίντεο)
  • Επιδότηση στην αντλία, fuel pass και επιδότηση ενέργειας (Βίντεο)
  • Ασφυκτική πίεση στην ακτοπλοΐα εξαιτίας της ακριβής ενέργειας - Έρχονται νέες αυξήσεις στα εισιτήρια;
  • Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε κατώτατο, επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
  • Αυξήσεις θα δουν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα από τις φοροελαφρύνσεις
  • Αυξήσεις έως 200 ευρώ στους μισθούς