Η εκδήλωση σφράγισε την πολυήμερη επίσκεψη των επιστημόνων του ΚΕΔΑΣΥ στο νησί μας, κατά την οποία αξιολογήθηκαν 13 μαθητές από την Πάρο και την Αντίπαρο. Στη συζήτηση αναδείχθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΚΕΔΑΣΥ στη διαδικασία υποστήριξης των παιδιών, ενώ οι Διευθυντές του ΕΝΕΕΓΥΛ και του Ειδικού Δημοτικού παρουσίασαν τον τρόπο συμπερίληψης των σχολείων τους.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δράσεις του ΕΝΕΕΓΥΛ που αναδείχθηκαν, ενώ υπογραμμίστηκε η επιτακτική ανάγκη για κτηριακές βελτιώσεις στις ειδικές δομές του νησιού.
Ως Ένωση Γονέων, καταστήσαμε σαφές ότι τα ερωτήματα και οι αγωνίες των οικογενειών των μαθητών με ειδικές ικανότητες αποτελούν πλέον τη νεα ατζέντα διεκδίκησης του φορέα μας. Στόχος μας παραμένει η ουσιαστική συμπερίληψη με σύγχρονες υποδομές και σταθερή υποστήριξη για κάθε παιδί.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου


Newsroom