ΚΟΙΝΩΝΙΑ (5591)

Με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου σύσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου με τους Δημάρχους και Έπαρχους των νησιών της Περιφέρειας.

Δύσκολος μήνας για όλους ο φετινός Μάρτιος καθώς από το πρώτο δεκαήμερο ήδη του μήνα υπήρξαν οδηγίες της πολιτείας για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την 02-04-2020 το απόγευμα συνελήφθη στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, 19χρονος ημεδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους -16,1- γρ..

Η κα. Μάνια Αμπατζή, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου μίλησε στο psts.gr για την ρευστή κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο τουριστικό κομμάτι που αφορά στα ξενοδοχεία των δύο νησιών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κα. Αμπατζή, μας τόνισε πως αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλου του κόσμου γι΄αυτό και η Ένωση στηρίζει απόλυτα την πρακτική μένουμε στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, των ειδικών επιστημόνων και της πολιτείας.
Όσον αφορά στα ξενοδοχεία, αυτά παραμένουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αργότερα. Κανείς δεν ξέρει, μας είπε η κα. Αμπατζή, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, οπότε αδυνατούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη συνεπώς και προγραμματισμό.

Ακυρώσεις κρατήσεων ειδικά για γκρουπ και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπάρχουν, όπως σημείωσε, ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό μεμονωμένων επισκεπτών αναβάλλουν, μεταθέτοντας τις κρατήσεις τους αργότερα χρονικά, αντί να τις ακυρώνουν.

Η κα. Αμπατζή δήλωσε επίσης ότι τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων ενημερώνονται για τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά τα υλικά που θα πρέπει να διαθέτουν εάν και εφόσον τα ξενοδοχεία λειτουργήσουν (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, στολές) και γίνονται κινήσεις για την προμήθεια τέτοιων υλικών.

Τόνισε επίσης ότι η Ένωση είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο δράσης σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του κλάδου σχετικά με την "επόμενη μέρα" προσθέτοντας ότι οι ξενοδόχοι ενημερώνονται συνέχεια και επεξεργάζονται ιδέες και προτάσεις για σωστή στρατηγική ανάπτυξη στη συνέχεια. Σε επικοινωνιακό επίπεδο τώρα, η Ένωση έχει προχωρήσει σε σειρά δημοσιεύσεων με φωτογραφίες της Πάρου από χαρακτηριστικά σημεία με τα προτεινόμενα του Υπουργείου.

Τέλος η κα. Αμπατζή, εξέφρασε την ανάγκη στήριξης του κλάδου από το κράτος και τον Δήμο ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Όπως επισήμανε, κεφάλαια από non - refundable κρατήσεις και προκαταβολές κρατήσεων έχουν κατά κανόνα χρησιμοποιηθεί σε ανακαινίσεις, επεκτάσεις, εργασίες και υποχρεώσεις και τώρα οι ξενοδόχοι καλούνται να τα επιστρέψουν.

Εν κατακλείδι, η επικοινωνία του psts.gr με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου, ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε, δηλαδή με την δήλωση της απόλυτης στήριξή της στην παραμονή όλων στο σπίτι, λέγοντάς μας επίσης ότι και οι ξενοδόχοι το ίδιο κάνουν αυτή τη στιγμή, μέχρι να προκύψουν νεότερες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.

Ήταν περίπου δύο μήνες πριν όταν από τους καναπέδες των σπιτιών μας παρακολουθούσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες εικόνες πρωτόγνωρες από τη μακρινή πόλη Ουχάν της Κίνας που επλήγη πρώτη από τον κορωνοϊό. Τότε φάνταζαν όλα μακρινά...

Ἡ εἴδηση τῆς πρός Κύριον ἐκδημίας τοῦ Μανώλη Γλέζου ἑνός πολύ σημαντικοῦ καί ἰδιαίτερα σεβαστοῦ καί προσφιλοῦς προσώπου, παρά τό πολύ προκεχωρημένο τῆς ἡλικίας του, μᾶς δημιούργησε αἰσθήματα πόνου καί ὀρφάνιας ἰδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ὁ τόπος μας καί ὁλόκληρη ἡ ἀνθρωπότητα.

Στην αγκαλιά της Ιστορίας βρίσκεται πλέον η εμβληματική μορφή του Μανώλη Γλέζου. Ο Έλληνας που έκανε το αγωνιστικό ήθος στάση ζωής διαγράφοντας μια αδιάλειπτη πορεία στις επάλξεις των κοινωνικών αγώνων μέχρι την τελευταία του πνοή, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ο Μανώλης Γλέζος ιδεαλιστής μέχρι το τέλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά πρόσωπα του 20 και 21ου αιώνα.

Αποχαιρετάμε σήμερα μία από τις ηρωικότερες μορφές της Εθνικής Αντίστασης , το Μανώλη Γλέζο.

Λίγα πρόσωπα έζησαν μια ζωή ολοκληρωτικά αφιερωμένη στην Πατρίδα και τους αγώνες της όσο ο Μανόλης Γλέζος. Μια ζωή αφιερωμένη στο «εμείς».

"Πέταξε" σήμερα για την αιωνιότητα ένας άνθρωπος - σύμβολο του αγώνα για την Ελευθερία, ένας ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, ένας αιώνιος έφηβος που στάθηκε μέχρι την τελευταία του πνοή αεικίνητος, αρθρώνοντας πάντα δημόσιο λόγο και αγωνιζόμενος για τα πιο ευγενή πανανθρώπινα ιδανικά.

Eξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή οικοδομικών υλικών και εργαλείων στην Πάρο

Δράστης είναι ένας 40χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου κλοπή υλικών και εργαλείων από ανοικτό χώρο οικοδομής.

Δράστης είναι ένας 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε, προσήχθη και σχηματίστηκε σε βάρος του ποινική δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, ο κατηγορούμενος την 25-26.03.2020 μετέβη με αυτοκίνητο σε χώρο οικοδομής απ’ όπου αφαίρεσε υλικά και εργαλεία συνολικής εκτιμώμενης αξίας 6.000 ευρώ.

Τα αφαιρεθέντα υλικά-εργαλεία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων για τα οποία είχε δηλωθεί απώλεια.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos