Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκράφιτι, τέχνη του δρόμου ή βανδαλισμός ;

15 Μαρτίου 2017 02:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γκράφιτι, τέχνη του δρόμου ή βανδαλισμός ;

test2

test2

Η Ένωση Γονέων κάνει έκκληση για την αποφυγή απρεπών συνθημάτων και παραστάσεων από εξωσχολικούς παράγοντες, σε σχολικά κτίρια (δημόσια περιουσία) και κοινόχρηστους χώρους.

Είναι έργα τέχνης σε τοίχους δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων ή βεβήλωση και φθορά ξένης και δημόσιας ιδιοκτησίας ;

Είναι μηνύματα και κριτική που λαμβάνουν διαστάσεις οργής σε στενά σοκάκια και πολυσύχναστα μέρη της πόλης ;

Είναι τρόπος έκφρασης ή χόμπυ και μάλιστα ακριβό ;
Η τέχνη του δρόμου έχει τη ρετσινιά ότι είναι προκλητική, ασεβής και παράνομη φυσικά. Με βάση την κείμενη ελληνική νομοθεσία, το γκράφιτι άνευ αδειοδότησης, θεωρείται αξιόποινη πράξη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 381, 382, 383 του ποινικού κώδικα. Ποινές και πρόστιμα όμως, εκτός από τους δημιουργούς αντιμετωπίζουν και οι καταστηματάρχες που πουλάνε σπρέι σε ανήλικους.
«Ένα σπρέυ κοστίζει 4 με 5 ευρώ. Αν αναλογιστείς πως για να κάνεις ένα γκράφιτι σε έναν τοίχο χρειάζεσαι 6 σπρέι το κόστος ανεβαίνει στα 30 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά μπορείς να προσφέρεις κάτι πιο ωφέλιμο στη σχολική κοινότητα και γενικότερα στην κοινωνία».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Χριστόδουλος Μαούνης           Αρμάου  Μαρία - Φραγκίσκα

Πάρος, 15 Μαρτίου 2017

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet