Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τουρίστες ψηφίζουν Πάρο! Κορυφαίος προορισμός για το 2017! - Αύξηση των προκρατήσεων για το καλοκαίρι!

29 Μαρτίου 2017 17:27

Η Πάρος και επίσημα πλέον, βάσει αριθμητικών στοιχείων, φιγουράρει μεταξύ των τριών κορυφαίων σε προτιμήσεις ελληνικών νησιών που θα δεχτούν μεγάλο κύμα τουριστών το προσεχές καλοκαίρι!

Μετά τη Ρόδο και την Κρήτη, νησιά που παραδοσιακά δέχονται κάθε χρόνο τεράστια τουριστικά κύματα και στα οποία καταγράφεται αύξηση 65% και 40% αντίστοιχα στις προκρατήσεις early booking σε σχέση με το 2016, ακολουθεί η Πάρος, με αύξηση 10% στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017!

Τα μηνύματα επομένως για την επερχόμενη τουριστική περίοδο είναι αρκετά αισιόδοξα για την Πάρο η οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία, λαμβάνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο της έκρηξης προκρατήσεων που σημειώνεται το φετινό καλοκαίρι, καθώς η χώρα μας κατέχει ήδη ηγετική θέση στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Κώστας Μπιζάς, η Πάρος φέτος καταγράφει μέχρι στιγμής αυξημένο αριθμό προκρατήσεων από την γερμανική τουριστική αγορά πέρα από τους Γάλλους και Ιταλούς που παραμένουν οι παραδοσιακοί της επισκέπτες, ενώ προσέθεσε ότι οι τιμές το καλοκαίρι θα παραμείνουν σε σταθερά επίπεδα με την τιμή ενός ενοικιαζόμενου δωματίου για τον Ιούλιο να κυμαίνεται περίπου στα 30 – 50 ευρώ ενώ για τον Αύγουστο στα 45 – 80 ευρώ.

Και μπορεί μεν το early booking να συνεπάγεται εκπτωτικές τιμές και μικρότερα επομένως κέρδη των επαγγελματιών του τουρισμού, τα οφέλη ωστόσο της εκ των προτέρων κράτησης είναι τεράστιας σημασίας για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στα νησιά, τον προγραμματισμό των επαγγελματιών και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στρατηγικών για την τουριστική – οικονομική ανάπτυξη των πιο δημοφιλών προορισμών του ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr