Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς σχετικά με την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου

03 Ιουλίου 2017 13:58

Αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς

Κύριε Λιμενάρχη,
Σας παρακαλώ να συγκληθεί η επιτροπή του άρθρου 35 Γ.Λ.Κ. ( ΦΕΚ Β' 444/1999 ) για να εξετάσει την καταγγελία της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς ( έγγραφο 8533 / 3-7-17 ) σχετικά με την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς.
Θα ήθελα επίσης να ληφθούν υπόψη η αρνητική γνωμοδότηση της Δ.Κ. Αγκαιριάς Πάρου , το έγγραφο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριανών Δήμου Πάρου με α.π.54 / 19-5-17 και το έγγραφο της επιτροπής αγώνα με ημερομηνία 28-6-17.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

ΘΕΜΑ: « απόφαση τοπικού συμβουλίου και ενέργειες πολιτών όσο αφορά την αδειοδότηση θαλασσίων σπορ στην παραλία Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς»

Σας γνωστοποιούμε ότι το τοπικό συμβούλιο της Δ.Κ. Αγκαιριάς στις 29/4/2015 αποφάσισε ομόφωνα με πρακτικό 3/2015 και με αριθμό απόφασης 18/2015 ότι απορρίπτει το αίτημα του Προύτζου Γεώργιου για χορήγηση άδειας χρήσης παραλίας Αγίου Νικολάου της Δ.Κ. Αγκαιριάς για χρήση θαλασσίων σπορ , με ημε/νία 19/3/2015 με το σκεπτικό :

Α) ότι ο κόλπος της Αλυκής κατά τους θερινούς μήνες δέχεται πάρα πολλά μικρά και μεγάλα σκάφη, έτσι ώστε να κάνουν επικίνδυνη την όποια δραστηριότητα θαλασσίων σπορ
Β) ότι η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε υγρότοπο που απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Κατόπιν της αδειοδότησης του εν λόγω επιχειρηματία , όχι πλέον σε αιγιαλό και παραλία ,αλλά σε σημείο(στίγμα) θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεση του τοπικού συμβουλίου, του κόσμου της Αγκαιριάς και των επισκεπτών (επιτροπή αγώνα- υπογραφές)και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς (επιστολή19/5/2017 Αρ.πρωτ.54)
Επίσης διαπιστώθηκε με έλεγχο, από την δημοτική αστυνομία η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου επί του αιγιαλού στις 20/06/2017 παραβιάζοντας ένα από τους όρους της αδειοδότησης.
Θα εκτιμούσαμε την οποιαδήποτε ενέργεια της υπηρεσίας σας για την λύση του προβλήματος.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

ΠΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr