Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημέρωση - Απάντηση ΔΕΥΑΠ σχετικά με τις διακοπές νερού στις Καμάρες Πάρου

31 Ιουλίου 2017 12:01

Σχετικά με τις παρατηρήσεις σας για τα προβλήματα στην ύδρευση, στην ευρύτερη περιοχή των Καμάρων, θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως οι διακοπές δεν οφείλονταν σε κάποιο προγραμματισμένο έργο, για να μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε νωρίτερα.

Το δίκτυο είχε όντως χαμηλή πίεση λόγω συσσώρευσης αλάτων σε διάφορα σημεία, αλλά ο εντοπισμός τους άλλη περίοδο δεν ήταν εύκολος, λόγω σχετικά μικρής ζήτησης νερού στο συγκεκριμένο δίκτυο. Από το προηγούμενο Σαβ/κο, εξαιτίας της απότομης αύξησης της ζήτησης, λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου, άρχισε να διακόπτεται σταδιακά η παροχή σε αρκετά σημεία από Καλάμι προς Καμάρες.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά, ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε το δίκτυο πηγαίνοντας αναγκαστικά από το ένα φράξιμο στο επόμενο. Την Παρασκευή το βράδυ, ένα μεγάλο κομμάτι επικαθήσεων – αλάτων, έφυγε προφανώς από κάποιο σημείο ψηλότερα και κατέληξε στη διασταύρωση του δρόμου από Καλάμι προς Καμάρες.
Το Σάββατο το πρωί πήγε συνεργείο με 4 άτομα στην περιοχή από τις 08:00 για να αναζητήσει την τελευταία βλάβη. Κάνοντας μεγάλη τομή βρήκαμε την έμφραξη και αντικαταστήσαμε και χαλασμένο εξοπλισμό που υπήρχε στο σημείο και εμπόδιζε τη ροή (βάνες, ταυ-διακλάδωσης κτλ). Η όλη παρέμβαση, στην οποία ήμουν παρών, τέλειωσε με υπερπροσπάθεια του προσωπικού στις 16:00!!

Το αποτέλεσμα είναι, σε συνδυασμό και με αλλαγές δικτύου που έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τώρα πια η περιοχή να έχει πίεση και παροχή που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν.

Αυτό δεν σημαίνει προφανώς ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα ή ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε καινούργια, αλλά να είστε σίγουρος ότι η ΔΕΥΑΠ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για να εξυπηρετήσει τους μόνιμους κατοίκους και τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο νησί.

Θέλουμε από εσάς τις καλοπροαίρετες επισημάνσεις σας, καθώς μας βοηθάτε στον εντοπισμό βλαβών και δυσλειτουργιών των δικτύων. Αλλά καλό είναι να αποφεύγονται τα κακεντρεχή και άδικα σχόλια. Επίσης, θα εκτιμούσαμε να μην προτρέχετε σε παρατηρήσεις ή συμπεράσματα χωρίς να προηγηθεί κάποια επικοινωνία με τη ΔΕΥΑΠ για να ενημερωθείτε για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Η παροχή καθαρού νερού και οι καθαρές θάλασσες μέσω της σωστής λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης και των Βιολογικών Καθαρισμών δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά σε ένα πολύπλοκο και αχανές δίκτυο όπως αυτό της Πάρου. Επιτυγχάνεται, όμως χάρη στις άοκνες προσπάθειες κάποιων....

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Καραμανές Νικόλαος
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός MSc

Φώτο αρχείου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr