Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι περπατητές Πάρου στην Ανοιξιάτικη Σίφνο - Κυριακή 19 Μαΐου 2019

13 Μαϊος 2019 19:04

Την Κυριακή 19 Μαΐου η ομάδα μας θα πραγματοποιήσει πεζοπορική απόδραση στην γειτονική Σίφνο με το εντυπωσιακό της δίκτυο μονοπατιών.


Ξεκινώντας από την γραφική χώρα της Απολλωνίας , θα περιπλανηθούμε στα όμορφα στενά της και στην συνέχεια να κινηθούμε ΝΑ προς την μεσαιωνική πρωτεύουσα της Σίφνου, τον οχυρωμένο οικισμό του Κάστρου.
Μια βόλτα στα στενά του Κάστρου θα μας μεταφέρει σε άλλη εποχή ενώ η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του θα μας γοητεύσει.

Μετά από την επίσκεψη μας στο Κάστρο θα περπατήσουμε ένα παράκτιο μονοπάτι για να περάσουμε από την Παναγία Πουλάτη (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, χτισμένη το 1871) που βρίσκεται ανάμεσα στα βράχια και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου , για να φτάσουμε σιγά σιγά ανηφορίζοντας στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα, με τα παλιά αρχοντικά και τις λουλουδιασμένες αυλές.

Στο σημείο αυτό, όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την πεζοπορία προς Καμάρες, (όπου είναι και ο τερματισμός της διαδρομής μας), μπορούν να σταματήσουν στον Αρτεμώνα για μια χαλαρή βόλτα, να επιστρέψουν στην Απολλωνία (30 λεπτά με τα πόδια) και τελικά να κινηθούν με ταξί/ λεωφορείο προς Καμάρες.

Και στους δύο οικισμούς (Αρτεμώνα και Απολλωνία) θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία, γλυκοπωλεία και εστιατόρια.
Όσοι συνεχίσουμε πεζή προς Καμάρες θα κινηθούμε στην αγροτική περιοχή του Καράμπελα και προς το εκκλησάκι της Παναγίας Πλατάνου για να κατηφορίσουμε τελικά στο μονοπάτι με την μοναδική θέα στον όρμο των Καμάρων και το λιμάνι.

Διάρκεια διαδρομής

: Απολλωνία - Κάστρο- Αρτεμώνας - Καμάρες : 4 ώρες και 30 λεπτά - 13 χιλιόμετρα.
Βαθμός δυσκολίας:
Μέτρια.
Απαραίτητος
εξοπλισμός πεζοπορικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης με 1λ.νερο, πρόχειρο φαγητό,
καπέλο, αντηλιακό
Παιδιά κάτω των 16
ετών συνοδεύονται από γονείς.

Η αναχώρηση μας από Πάρο για Σίφνο θα γίνει με το Αrtemis στις 8:45 με ώρα άφιξης στην Σίφνο 11:45 . Το κόστος εισιτηρίου είναι 5 ευρώ το άτομο. Η άφιξη μας στην Σίφνο θα γίνει στο λιμάνι των Καμάρων και η μεταφορά μας στην Απολλωνία για την εκκίνηση της διαδρομής μας θα γίνει με ταξί ( ενδεικτική τιμή10€/ 4 άτομα)

Ώρα αναχώρησης από Σίφνο για Πάρο με το Artemis στις 19:50 με ώρα άφιξης στο λιμάνι της Πάρου 22:50.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr