Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβείο Γαλάζιας Σημαίας για 32 παραλίες στις Κυκλάδες! 5 βραβευμένες παραλίες στην Πάρο!

21 Μαϊος 2020 17:09

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα απονομής Γαλάζιας Σημαίας από την αρμόδια Διεθνή Επιτροπή και η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση παγκοσμίως! Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των ακτών από 47 χώρες που πήραν μέρος, το 13% των βραβευμένων για φέτος με Γαλάζια Σημαία παραλιών (συνολικά 497 ακτές και 14 μαρίνες) ήταν Ελληνικές!


Μεγάλο ποσοστό της βράβευσης πήγε όπως ήταν φυσικό στις Κυκλάδες μιας και 32 Κυκλαδίτικες παραλίες ξεχώρισαν για να κυματίσει σε αυτές φέτος Γαλάζια Σημαία:

9 παραλίες στη Σαντορίνη,

6 στη Σύρο,

5 στην Πάρο,

3 στη Νάξο,

3 στη Μήλο,

3 στην Κύθνο,

1 στη Μύκονο,

1 στην Τήνο

και 1 στην Άνδρο.

Η Πάρος που κατέκτησε την τρίτη στις Κυκλάδες θέση όσον αφορά στον αριθμό των βραβευμένων ακτών της, λαμβάνει Γαλάζια Σημαία για τις εξής πέντε παραλίες της: Λιβάδια, Λογαράς, Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή, Πούντα και Τσερδάκια.
Σημειώνεται, ότι τα διεθνή κριτήρια για την ανάδειξη Γαλάζιων Σημαιών είναι πολύ αυστηρά και εδράζονται στην υψηλή ποιότητα και καθαρότητα των υδάτων, στο επίπεδο ασφάλειας και υπηρεσιών ποιότητας προς τους λουόμενους, στην υγιεινή και στην οικολογική προστασία του περιβάλλοντος.

Η χώρα μας που αναδείχτηκε δεύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, συνολικά τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και η Πάρος, μπορούν εφεξής να υπερηφανεύονται για την υψηλή ποιότητα των ακτών τους με βάση πολλαπλά διεθνή κριτήρια. Ποιότητα, η οποία καθιστά το κολύμπι και τις θαλάσσιες δραστηριότητες στα νερά μας προνόμιο και πραγματική ευλογία!

 

Κατάλογος βραβεύσεων 2020

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr