Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Ανησυχία στο νησί μετά την κυβερνητική απόφαση για κλειστά καταστήματα…

11 Αυγούστου 2020 15:59

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στο νησί της Πάρου μετά την κυβερνητική απόφαση της 10ης Αυγούστου για απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Το μέτρο που λήφθηκε για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας, βρίσκει την Πάρο σε αναβρασμό καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αλλά και το σύνολο των απασχολούμενων στον τουρισμό, βλέπει μπροστά του να ξετυλίγεται ένα αβέβαιο μέλλον. Μέσα στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, στην καρδιά των ημερών του Δεκαπενταύγουστου, όλοι στην Πάρο φρονούν ότι το μέτρο θα αποτελέσει ταφόπλακα στην φετινή μειωμένη τουριστική κίνηση.

Ενδεχομένως, υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, οι επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν πρόωρα καθώς η βραδινή διασκέδαση θα αποτελεί από σήμερα παρελθόν. Με κλειστά εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και μια σειρά άλλων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολλοί φοβούνται ότι το νησί θα ερημώσει και οι επαγγελματίες του κλάδου θα δεχτούν το τελειωτικό πλήγμα στην επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Την πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που η Πάρος γεμίζει από κόσμο και η κίνηση στο νησί ζωηρεύει, μια τέτοια απόφαση πιστεύουν πολλοί, ότι θα ανακόψει οριστικά το τουριστικό ρεύμα και θα καταδικάσει το νησί σε οικονομικό μαρασμό συμπαρασύροντας τα όποια οφέλη είχε από τις μέχρι σήμερα τουριστικές εισροές…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr