Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Παραδίδονται στον παριανό λαό δύο σημαντικά έργα στην Παροικία

16 Ιουνίου 2021 16:43

Σε φάση ολοκλήρωσης και κατόπιν παράδοσης στον λαό της Πάρου βρίσκονται δύο έργα στην πρωτεύουσα του νησιού.

Το πρώτο αφορά στην κατασκευή νέου, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές πεζοδρομίου που εκτείνεται από το λιμάνι μέχρι το σταθμό του ΚΤΕΛ, και το δεύτερο σε τεχνικά έργα επισκευής – υποστήλωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Καλελέ στην περιοχή Βίντζι.

Όσον αφορά στο πεζοδρόμιο, η ολοκλήρωση της κατασκευής του εντός ολίγων ημερών, έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή, στην αρχή δηλαδή της τουριστικής σεζόν. Πρόκειται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κίνησης και στην αποφυγή του συνωστισμού που παρατηρούταν στην περιοχή γύρω από το λιμάνι, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Υπάρχει πρόβλεψη για την διέλευση των ΑΜΕΑ και ειδικός διάδρομος έλξης αποσκευών για αποσόβηση του θορύβου.

Στο καινούριο πεζοδρόμιο πλάτους περίπου 2 μέτρων και ύψους σχεδόν 20 εκατοστών, έχουν τοποθετηθεί 4 ράμπες, 2 στην είσοδο του νέου λιμανιού και 2 στις δύο πλευρές του. Το νέο πεζοδρόμιο πρόκειται να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στη μετακίνηση των πεζών και για την τελική παράδοσή του απομένει η τοποθέτηση τάπητα αλλά και χαμηλού κιγκλιδώματος το οποίο θα το οριοθετεί.

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι και οι εργασίες αποκατάστασης των σπηλαιώσεων του εγκάρσιου κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου και των βλαβών του παραλιακού κρηπιδώματος στο Αλιευτικό Καταφύγιο Καλελέ. Η αποκατάσταση των υποσκαφών αφορούσε στο παραλιακό κρηπίδωμα του Αλιευτικού Καταφυγίου μήκους περίπου 90 μέτρων και στο εγκάρσιο αυτού κρηπίδωμα μήκους περίπου 70 μέτρων. Πραγματοποιήθηκε επίσης εμβάθυνση της λιμενολεκάνης ώστε να φθάνει τα 2,5 – 3 μέτρα από 0,8 – 1 μέτρο που ήταν πριν από το έργο, το οποίο και αναμένεται να παραδοθεί πολύ σύντομα.

 

Φώτο αρχείου

paros keimena 745x280

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr